Een nieuw adres in je contactenlijst zetten vanuit een e-mail

Je kunt in Outlook allerlei items kopiëren van de ene map naar de andere. Zo kun je bijvoorbeeld een e-mail kopiëren naar je takenlijst, of naar je kalender.
Wanneer je een e-mail kopiëert naar je contactenlijst, maakt Outlook een nieuw contact aan met de naam en het e-mailadres van de afzender van die e-mail.
Het kopiëren van zo’n item gaat het snelste met een sneltoets: Ctrl+Shift+Y. Je krijgt dan een dialoogje om de map te kiezen waar je die mail naar toe wilt kopiëren. Door de eerste letter of letters van de naam van die map in te tikken spring je er razendsnel heen. Een druk op de Enterknop en je contact is klaar.
Nu nog onthouden welke adressen al wel in je contactenlijst staan en welke nog niet…

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Marco
  Posted 06/12/2007 6:39 pm 0Likes

  He Taco,
  Ik heb hiervoor een outlook plugin gevonden op LinkedIn, die staat toe dat je met ctrl-t de adres gegevens uit een mail (veel mensen hebben een standaard voetnoot met naam adres tel etc) in een nieuw contact persoon.
  En op je vraag nu nog onthouden wie al een contact persoon is, als je voor de tweede keer een contact wil aanmaken met het zelfde email adres waarschuwt Outlook voor een mogelijke dubbeling.
  Mvrgr,
  Marco

 • Taco Oosterkamp
  Posted 06/12/2007 4:02 pm 0Likes

  Dat Pieter, ik ben het niet met je eens. Muizen is zo’n 30-40% trager dan het gebruiken van je toetsenbord. Zeker voor dit soort acties die je vaak doet (zoals het kopiëren van een item uit Outlook naar een andere map).
  Zie bijvoorbeeld ook: https://lifehacking.nl/2007/09/20/minder-muizen-meer-toetsen/

 • Pieter
  Posted 06/12/2007 2:12 pm 0Likes

  Hi Taco,
  cool! Maar het kan sneller: je kunt een mail ook op het “contacts”-icoontje slepen.
  Of… in de geopende mail (meestal het geval toch?) rechtermuisknop op het adres dat je wilt toevoegen en “Add to contacts” zeggen. Die doe ik meestal.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]