Evernote opent zijn data via API

1913781137_8e2657e760.jpgEvernote is één van de populaire programma’s bij de Lifehacking-redactie. We hebben al vaker over Evernote geschreven en een aantal tips en mogelijkheden van het programma op een rij gezet. Het ontwikkelteam heeft echter niet stil gezeten en daarom is er nu ook een API van Evernote. Dit betekent dat ontwikkelaars nu zelf aan de slag kunnen om applicaties of extra lagen op Evernote kunnen leggen. Wil je een eigen desktop-applicatie maken met Evernote? Dat kan. Evernote koppelen aan andere applicaties? Ga je gang! (Update: Je kunt niet per direct aan de slag. Zoals Johan Voets hieronder in zijn reactie beschrijft moet je je via email aanmelden en vragen van het ontwikkelteam beantwoorden.)

De documentatie van de API is online te vinden dus ben je een ontwikkelaar, ga aan de slag! We zijn benieuwd naar jouw ideeen voor het gebruik van de Evernote API in andere programma’s. Laat ze achter in de comments of in de speciale Evernote-groep die we op LinkedIn hebben aangemaakt. Hier zit ook het ontwikkelteam van Evernote.

(Foto:Mag3737)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Johan Voets
  Posted 23/10/2008 7:23 am 0Likes

  Dat “Ga je gang!” is niet echt waar. Ik ben sinds vanochtend (hoezee) in het bezit van een API-key, een beveiligingscode uit 3 gedeeltes om gebruik te mogen maken van de API. Daarvoor moest ik een e-mailformulier op de website invullen en daaropvolgend 2 lange e-mails vol vragen van het developmentteam van Evernote. Na die mailwisselingen heb ik nu dus toegang gekregen tot de “sandbox enviroment” ofwel, de testomgeving, van Evernote. Pas als mijn applicatie serieuze, door Evernote goedgekeurde vormen begint aan te nemen krijg ik toegang tot de “echte API”.

  Jammer maar uiterst begrijpelijk!

  @joost
  met een beetje codewerk, een onsje API en een snufje Maggi zijn de dingen die je vraagt makkelijk te maken voor “externe developers”. Het zou me dus niet verbazen als niet Evernote, maar een andere partij met deze toevoegingen komt.

 • Joost Plattel
  Posted 22/10/2008 10:49 pm 0Likes

  Ik hoop dat er gauw een optie komt om met notities van andere mensen te syncen, of dat Evernote RSS gaat ondersteunen. Notities van de feeds van andere mensen handmatig kopieren, daar gaat een hoop tijd in zitten..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]