Focus, ontspan of ontstress met kleurruis

Over de beste muziek om mee te werken en koffiegeluiden op de achtergrond om je productiviteit te verhogen hebben we de laatste paar maanden al geschreven. Er is nog een geluid dat je kan helpen te focussen, minder gestresst te zijn of om tot rust te komen: kleurruis via SimplyNoise.

SimplyNoise

SimplyNoise

SimplyNoise genereert drie verschillende kleuren ruis: witte, roze en bruine. De witte ruis is volgens de makers ideaal voor als je je ergens op moet focussen, roze ruis is goed voor het verminderen van stress en het boosten van je energielevel, terwijl bruine ruis juist rust brengt.

De voordelen van kleurruis zijn al ingezet in klinieken, scholen en huishoudens en kantoren over de hele wereld en de geluiden die je vind op SimplyNoise zijn gemaakt door een professionele sound designer.

Je kunt de geluiden luisteren via de website, de iPhone app of de iPad app.

SimplyRain

Op de site in in de iTunes store is van dezelfde makers ook SimplyRain te vinden, waarbij je regengeluid aan kunt zetten: van lentebuitje tot onweersbui. Daarvan is ook een app te downloaden in de iTunes store voor iPhone en iPad.

 

Probeer deze geluiden vooral eens uit als je je meer wilt focussen of juist ontspannen. Het schijnt voor iedereen anders te werken, wie weet ben jij een van de mensen op wie het een groot effect heeft. Laat ons in de comment weten welke voor jou goed werkte.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • zelfvertrouwen krijgen
  Posted 18/08/2013 10:00 pm 0Likes

  Ik probeer de geluiden nu uit. Eens zien of ik er sneller door ga werken!

  • Janine Sterenborg
   Posted 19/08/2013 10:41 am 0Likes

   En, heeft het gewerkt? Ben benieuwd! 🙂

 • Freerk Terpstra
  Posted 04/06/2013 7:25 am 0Likes

  We zouden graag meer schrijven over Android, we zoeken daar nog bloggers voor. Iemand interesse? Bij deze blogpost hadden we inderdaad de Android variant kunnen ook noemen. Ikzelf probeer daar altijd op te letten.

 • Arthur Barhorst
  Posted 03/06/2013 3:00 pm 0Likes

  En ook voor Android is daar een app voor, bijvoorbeeld “Zen Colors White Noise HD”. Zag ik na een kleine zoekactie in Google Play: http://goo.gl/Rh33U. Overigens ben ik iPhone-gebruiker.

 • Frank
  Posted 03/06/2013 2:10 pm 0Likes

  Ik probeer nu sinds een half uurtje de witte ruis uit. Ja, het helpt inderdaad om omgevingsgeluiden uit te schakelen, maar ik merk ook dat ik op het geluid aan het letten ben. Toen het net aan stond, vond ik het vooral irriteren, dat werd na een tijdje minder.

 • tjitske
  Posted 03/06/2013 12:13 pm 0Likes

  Je kunt het ook downloaden via googleplay, gewoon via de website. Eerst kijken dan pas mopperen! maar ik ben t wel een beetje met je eens, er is meer dan alleen maar Apple. Het was ook iets vollediger geweest om ook de androidversie te noemen

 • Anja Post
  Posted 03/06/2013 10:11 am 0Likes

  Weer geen Android.
  Er is echt meer in het leven dan Apples.

  • Ruud Ravenhorst
   Posted 03/06/2013 10:19 am 0Likes

   @ Anja: je kan de gegeven suggesties natuurlijk ook aanvullen met jouw Android equivalenten. Komt ietsje minder verongelijkt over. Ik kan je niet op weg helpen, maar heb wel een andere Mac-suggestie (voor OSX dus): Noise Machine. Toppertje!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]