Gebruik je Linkedin netwerk in Outlook met Linkedin Outlook Connector

Een poosje geleden kondigde Linkedin al aan samen te gaan werken met Microsoft Outlook. Sinds kort is er dan ook de Linkedin Outlook Connector. In dit artikel een korte uitleg wat je er mee kan en hoe je het kunt downloaden en installeren.

Functie

Het spreekt voor zich, met deze functionaliteit kunnen wereldwijd de vele Outlook gebruikers nu makkelijk hun Linkedin netwerk bijhouden, bekijken en importeren.

Wat kun je er mee?

Linkedin Outlook Connector zorgt voor extra informatie vanuit Linkedin bij elke e-mail. Zo kun je onder elk mailtje van een relatie zien wanneer deze zijn of haar profiel heeft bijgewerkt. Ook kun je onder elk mailtje de statusupdates van je connecties bekijken. Doordat Linkedin al eerder ging samenwerken met Twitter met betrekking tot ‘de statusupdate’, kun je ook indirect Twitter bijdrages onder de mail lezen (als desbetreffende persoon dit aan heeft staan op Linkedin).

In Outlook staat nu onder ‘contactpersonen’ een tabje ‘Linkedin’ staat waar je o.a. visitekaartjes van al je Linkedin connecties hebt staan met al hun gegevens. Zelfs de foto staat er bij. Erg handig, want je kunt nu personen die je binnen Linkedin hebt ontmoet zo een mailtje sturen vanuit Outlook. En Outlook vond ik al een handige ‘trechter’ voor al mijn e-mailadressen.

Personen waar je mee mailt en waarmee je nog geen connectie hebt op Linkedin kun zelfs in Outlook toevoegen.

Plus- en minpunten

Persoonlijk vind ik het importeren van je Linkedin connecties echt iets waar ik iets aan zal hebben en de functie dat je personen via outlook (na mailcontact) een invitatie kunt sturen om te linken op Linkedin is ook een sterk punt. Of ik Outlook verder als instrument van een social network wil gebruiken weet ik nog niet. Om onder elke mail alle updates, bezigheden van mijn contacten te lezen kan een afleidende factor zijn. Vooralsnog log ik liever in op een social network om even gericht te netwerken en eventuele updates te bekijken dan willekeurig onder elk mailtje geconfronteerd te worden met de vele updates, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Facebook en Myspace

Het is de bedoeling dat Microsoft deze trend doorzet en ook Facebook en Myspace in Outlook gaat integreren. Het kan straks nog wel eens heel druk worden gaan worden in Outlook…

Het installeren

Je kunt de de Linkedin Outlook Connector gratis downloaden en integreren, maar voordat je aan de slag kunt zul je een aantal simpele stappen moeten ondernemen.

1. Je hebt Outlook Social Connector nodig, download en installeer deze.
2. Daarna moet je de Linkedin Outlook Connector downloaden.
3. Tenslotte hoef je daarna alleen nog maar Outlook opstarten en de instructies opvolgen.

Bekijk hier het filmpje van Linkedin met uitleg

Linkedin toevoegen aan Outlook

Jouw ervaringen?

Wat zijn jouw ervaringen met Linkedin Outlook Connector? Wat zijn de pluspunten en de minpunten en wat denk je dat de ontwikkelingen in de toekomst zullen zijn?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • Marianne van Oosterom
  Posted 13/02/2017 1:17 pm 0Likes

  En hoe doe je het omgekeerde? Als ik in LinkedIn mijn outlook contacten wil synchroniseren/importeren zegt Linkedin dat hij die webservice niet ondersteunt. Ik mag hotmail, gmail etc wel, maar niet @mijneigenbedrijfsnaam.nl

 • Robbert van Hasselt
  Posted 02/08/2013 9:01 am 0Likes

  Uw vraag 01-08-2013 01:31
  Ik ben ZZP er en heb 2500 contacten in mijn outlook staan dat gekoppeld is aan Linked In. Sinds een poging tot synchronisatie met mijn LG telefoon is mijn Outlook adresbestand een puinhoop en dat leidt tot lichtepaniek…

  1: Veel contacten zijn weg.
  2: Er is een aparte map in outlook adresboek genaamd Linked In waar een deel van deze contacten instaan, maar niet alle en de telefoonnummers zijn weggevallen.
  3: Ik kan een aantal contactpersonen niet openen, melding ONGELDIGE ENTRYID doorgegeven.
  4: Op mijn telefoon mis ik ook contactpersonen nadat ik deze gesynchroniseerd met met Outlook door middel van LG PC suite.

  Wie weet wat hier aan de hand is en hoe dit is op te lossen? Robbert van Hasselt.

 • Erik Jacobs
  Posted 20/02/2013 11:45 am 0Likes

  Bij de synchronisatie neemt outlook niet alle gegevens van Linkedin over. Ik mis in outlook de adres- en telefoongegevens. Deze moet ik zelf toevoegen door eerst weer naar Linkedin te gaa. Iemand een oplossing?

 • Roel Peeters
  Posted 30/01/2013 8:46 pm 0Likes

  Als iemand zijn profielgegevens verandert op Linkedin, worden deze dan ook gezijzigd in de contactgegevens in je Linkedin-contactpersonen map?

 • Patrick Mackaaij
  Posted 07/04/2010 7:37 pm 0Likes

  Ik heb er ook even naar gekeken maar buiten het importeren heeft de connector vooralsnog weinig toegevoegde waarde.

  Reden: Veel mensen blijken op LinkedIn maar één e-mailadres genoteerd te hebben. Dit is dan vaak een privé e-mailadres (die men zakelijk niet gebruikt) of een specifiek LinkedIn e-mailadres (linkedin@.nl). De Linkedin Outlook Connector herkent deze mensen zo niet. Wel leuk dat je inderdaad alle privé e-mailadressen van iedereen in Outlook hebt de een foto en laatste acties worden zo helaas niet in Outlook zichtbaar.

  Tip dus: voeg via Settings>E-mailadresses je zakelijke e-mailadressen ook toe aan je LinkedIn profiel. Vergeet ook eventuele varianten niet zoals .com en .nl als domeinnaam.

  • Robbert van Hasselt
   Posted 02/08/2013 9:06 am 0Likes

   Patrick, werkt het nu goed bij jou? Bij mij is het een puinhoop.
   Ik ben ZZP er en heb 2500 contacten in mijn outlook staan dat gekoppeld is aan Linked In. Sinds een poging tot synchronisatie met mijn LG telefoon is mijn Outlook adresbestand een puinhoop en dat leidt tot lichtepaniek…

   1: Veel contacten zijn weg.
   2: Er is een aparte map in outlook adresboek genaamd Linked In waar een deel van deze contacten instaan, maar niet alle en de telefoonnummers zijn weggevallen.
   3: Ik kan een aantal contactpersonen niet openen, melding ONGELDIGE ENTRYID doorgegeven.
   4: Op mijn telefoon mis ik ook contactpersonen nadat ik deze gesynchroniseerd met met Outlook door middel van LG PC suite.

   Enig idee hoe dit is op te lossen? Robbert van Hasselt.

 • Wim
  Posted 10/03/2010 1:38 pm 0Likes

  Klopt het dat dit niet werkt als je mail via een webserver draait? Bij mij thuis werkt alles tiptop, maar op mijn werk krijg ik niet de historie van de contactpersonen in beeld, alleen de foto.

 • Jan-Willem
  Posted 10/03/2010 10:22 am 0Likes

  Heeft iemand al ontdekt hoe je de synchronisatie beheerst tussen linkedin en outlook?
  Ik heb het geinstalleerd dan synchroniseert het systeem alle linkedin contacten naar een contact folder ‘linkedin’ Of dat handig is weet ik niet ik zou zelf willen bepalen naar welke folder gesynchroniseerd word. Nu moet ik alles met de hand dorozetten naar mijn standaardfolder ‘contacts’ om het ook zo naar mijn mobiele telefoon te krijgen. Wel handig dat zo ook alle avatars mee gaan naar de telefoon.

  Maar hoe krijg ik de linkedin contacts die ik na de initiele installatie toegevoegd heb nu gesynchroniseerd naar die linkedin contact folder??
  Ik ben er nog niet uit.

  Ik ging eerder ook al de mist is toen ik per ongeluk contacts verwijderde (verplaatste) uit de likedin contact folder en die opdracht vastliep. de enige oplossing was toen alles deinstalleren en opnieuw installeren.
  Vindt ook de support/documentatie die vanuit linkedin gegeven wordt erg minimaal. Met alleen een FAQ kom ik er niet uit

 • Marc
  Posted 24/02/2010 11:07 pm 0Likes

  Is er nou veel verschil met bv een plugin als Xobni? Ik werk al een tijdje met Xobni en vindt dit erg prettig werken. Vooral het feit dat direct alle historie aan een persoon gekoppeld wordt, samen met alle contacten die ook in het netwerk van de persoon zit waarmee je mailt geeft een snel beeld van je netwerk.
  Ik heb de LinkedIn plugin nog niet geprobeerd en als ik dit artikel lees zie ik ook niet echt een dringende reden om het te gaan gebruiken?

 • Marco
  Posted 23/02/2010 1:30 pm 0Likes

  Ik heb het nu 2 dagen op mijn computer staan. De mensen met wie ik het meeste mail zijn geen twitteraars, dus ik wordt niet afgeleid door status berichten. Wel vind ik het handig om alle koppen te zien als ik een mail open, zo kan ik snel scannen wie allemaal in de aan of cc staan.

  Een nadeel is dat speciale tekens niet goed geîporteerd worden. Ik werk met Fransen en Noren, dus als letters als àèé niet goed door komen is dat wel lastig.

  Verder zijn er nog wel een paar features die ik graag zou zien, maar wie weet komt dat nog.

Comments are closed.