Geen blikopener? Geen probleem!

Lekker, knakworsten! Ook zo’n zin in van die natte flubberpiemels met sap die aan elkaar plakken als je ze in de pan gooit? Zul je net zien dat er niet zo’n handig lipje op het blikje zit én je geen blikopener bij de hand hebt. Is je leven nu voorbij of is er een oplossing? 

Voordat je het hele blik met inhoud en al tegen de muur kwakt: ja, er zijn manieren om een blik te openen zonder hulp van een blikopener. Al is technisch gezien alles waarmee je een blik opent natuurlijk een blikopener…

Methode 1: Met een lepel

Je kunt nog geen gebakken ei snijden met een lepel, hoor ik je denken. Nou, believe you me: dat kan gewoon. Sterker nog, je kunt er zelfs een blik mee openen.

Pak een doodnormale lepel uit de bestekla en wikkel hem even in een handdoek (het kan een beetje gaan schroeien). Zet het blik voor je op tafel, pak de lepel stevig beet en schraap met het eetgedeelte (hoe heet zoiets?) langs de rand van het deksel, precies waar je ook het mesje van een blikopener neer zou zetten. Geef het een half minuutje en hoppa, je bent er zo doorheen.

Daarna is het een kwestie van volhouden. Druk gewoon steeds een stukje meer door het deksel heen. Kost een paar minuutjes, maar dan heb je ook wel toegang tot die hemelse roodbruine vleesflatsen.

Methode 2: Met een stoeprand

Hoewel een stoeprand ideaal is voor het schieten van de hardste filmscène ooit (American History Xdefinitely 18+), kun je hem ook prima gebruiken om iets anders dan een schedel mee open te maken. Een blikje knakworssies bijvoorbeeld.

Pak het vermaledijde metalen omhulsel van je glibbervingers en draai ‘m om. Schraap het deksel over de stoeprand. Je moest best veel kracht zetten, dus ga er effe goed voor zitten. Draai het blik een paar keer rond en zorg dat je alle hoekjes hebt gehad. Als het goed is kun je het blik nu weer omkeren en druk je het deksel er zo uit.

Methode 3: Met een lipje

Want als je nu nog een fabrikant van blikvoer bent en je waagt het om een blik te maken dat je per se met een blikopener moet openen, ben je gewoon een ontzettende sadist.

Knakkers, anyone?

Wat vind je van deze hack?
7Te gek4Leuk3Serieus?4Meh...21Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]