Geen kurkentrekker? Zo gaat die fles wijn tóch open!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; je wilt een fles wijn opentrekken, maar er is in dat knusse vakantiehuisje nergens een kurkentrekker te bekennen. Dan kun je a) je dorst onderdrukken en de volgende dag een kurkentrekker in de winkel halen. Of b) onze lifehacks proberen om deze fles wijn zónder kurkentrekker alsnog open te krijgen! Uiteraard zijn deze handige hacks wel geheel voor eigen risico. De redactie van Lifehacking komt de vlekken Merlot dus niet uit je tapijt boenen als je knoeit…

Schroef, schroevendraaier en tang

Zolang je een gereedschapskist kunt vinden, kun je een fles wijn open krijgen! Je pakt hiervoor een (lange en dikke) schroef. Deze draai je met een schroevendraaier in de kurk totdat er ongeveer een centimeter van de schroef over is. Neem vervolgens een knijptang en trek de kurk uit de fles. Geen tang in de buurt? Je kunt ook een klauwhamer gebruiken. Steek de achterkant van de hamer onder de schroef en hoppa!

Met een sleutel of mes

Deze optie is vergelijkbaar met de tip hierboven. Deze keer gebruik je echter gewoon je sleutels of een gekarteld mes. Steek de sleutel in een hoek van 45 graden in de kurk. Vervolgens maak je cirkelvormige bewegingen. Na een paar rotaties zou de kurk een klein stukje omhoog moeten komen. Steek op dat moment de sleutel of het mes in de zijkant van de kurk en herhaal de procedure. Pas wel op dat je niet teveel kracht zet, je wilt immers niet dat je met een sleutel of mes je vingers raakt.

Duw de kurk naar binnen

Geen schroevendraaier? Geen sleutel? Niks? Als de nood aan de man is, kun je de kurk altijd nog naar binnen duwen. Gebruik hier bij voorkeur de steel van een houten lepel voor. Waarschuwing: helaas is het bijna onmogelijk om de kurk uit de fles te halen als je hem erin hebt geduwd. Zorg er dus voor dat die fles in één avond leeg gaat!

Slaan (op eigen risico)

Oké, deze tip is een beetje tricky, dus wees voorzichtig. Wikkel de wijnfles in een paar dikke handdoeken en sla ‘m vervolgens een paar keer met de bodem tegen de muur. Aangezien de fles kan breken als je dit doet, is het echt een laatste redmiddel. Gebruik in elk geval nooit je volledige kracht en check steeds of je de kurk al beet kunt pakken.

En vind je deze optie toch een beetje spannend? Plaats de fles wijn dan ondersteboven tussen je knieën en gebruik je schoen om op de bodem van de fles te slaan. Ook op die manier zou de kurk langzaam (héééél langzaam…) naar boven moeten komen.

Maak er glühwein van

Was je fles wijn aan de goedkope kant en heb je wel zin in een glaasje glühwein? Warm dan een pannetje water op en zet de fles wijn erin. De kurk zal door de warmte langzaam omhoog komen. Laat bij deze hack de wijn wel eerst op kamertemperatuur komen, anders kan het glas barsten door het te grote temperatuurverschil.

Wat vind je van deze hack?
7Te gek16Leuk5Serieus?9Meh...10Stom

About Author