Gestrest? Eet deze dingen niet!

Veel mensen verliezen hun eetlust als ze gestrest zijn, terwijl anderen juist gaan eten om rustig te worden. Bepaalde producten kun je beter links laten liggen als je erg gestrest bent, omdat ze een negatieve invloed op je gemoedstoestand en productiviteit kunnen hebben. Lees ook: Dingen die je niet moet nuttigen als je erge honger hebt.

Gefrituurde snackspexels-photo-115740

Wanneer je stress hebt, heb je vaak geen zin om uitgebreid te koken of te eten. Een snelle vette hap is dan misschien iets waar je eerder naar pakt. Maar het vet en zout dat erin zit zorgt ervoor dat je trager en minder productief wordt, waardoor je minder goed in staat bent om de oorzaak van je stress aan te pakken.

Chocolade en snoep

Bij stress ben je misschien geneigd om jezelf even op te peppen of te ‘belonen’ met een zoete snack. Dat is prima, zolang je gezonde dingen zoals fruit kiest. Chocolade en snoep geven je meteen even een boost, maar daarna is de crash veel zwaarder, waardoor je je nog ellendiger gaat voelen. De suikers in fruit daarentegen geven je een langdurigere boost die minder abrupt eindigt.

Koffie

Koffie geeft je een opkikker, maar de cafeïne kan ook je stressniveau verhogen omdat je er drukker en minder rustig van wordt. En als je dan ook nog suiker in je koffie doet!

food-beans-coffee-drink

Energiedrankjes

Hetzelfde geldt voor energiedrankjes. Een snelle boost vanwege de suiker en cafeïne waarvan je onrustig kunt worden, en daarna een keiharde crash.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]