Glazen uit elkaar halen zonder scherven

Jaja, het is je dan eindelijk gelukt! Na een avondlang charmant zwoegen – en het oplepelen van de ene na de andere goeie grap – heb je je date zover gekregen om boven nog één drankje te komen drinken… Maar nee toch!? Je twee roemers zitten als een soort glazen centipede aan elkaar vastgeplakt. Zie die nu maar eens zonder scherven uit elkaar te krijgen. Gelukkig zijn wij er om deze gedroomde afsluiting van je date alsnog glansrijk te maken…

Om deze twee mengsels van kalk, soda en gemengd zand zonder te breken uit elkaar te halen, kan je de volgende eenvoudige trucs gebruiken:

Doe zout, wat ijsblokjes en koud water in het binnenste glas, en laat dit even staan. Vul je wasbak vervolgens met behoorlijk warm water en laat het buitenste (onderste) glas hierin zakken. Doordat het binnenste glas door de kou samentrekt en het buitenste glas door de hitte uitzet kan je de glazen nu zonder problemen uit elkaar halen. Misschien moet je deze geniale procedure wel gewoon aan je date laten zien. Dat krikt je Walter White-gehalte ongetwijfeld flink op. Let er wel op dat je niet té heet water gebruikt, dan kunnen de glazen uit elkaar spatten.

Glazen in de vriezer

Als alternatief kan je de glazen een kwartiertje in de vrieskist leggen en daarna warm water over het onderste glas jokeren. En mocht dit allemaal niet werken, dan kan je nog de Ryan Gosling glibber-methode proberen: spuit wat olijfolie of afwasmiddel tussen de glazen. Wordt een glibberige zooitje, maar de glazen zullen uiteindelijk hun wegen scheiden. Denk er wel om dat je die gladde joekels niet laat vallen. En dat je ze natuurlijk even goed afspoelt voordat ze gevuld worden met je zorgvuldig uitgekozen Aldi-rosé.

Wat vind je van deze hack?
4Te gek11Leuk2Serieus?1Meh...8Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]