Gmail taken nu ook op je mobiel

labs.pngIn december kwam Gmail ineens met een simpele takenlijst in het experimentele Labs. Zet Gmail via Settings in de Engelse taal en open het Labs tabblad om de taken aan te zetten. Het is nu ook mogelijk om deze takenlijst direct op je mobiel te bekijken en te bewerken. Ga met je mobiele browser naar gmail.com/tasks en je kunt direct aan de slag met je takenlijst. Uiteraard is het (nog) niet zo uitgebreid als speciale taakapplicaties als RTM of Nozbe, maar als je vaak switcht tussen mail en je takenlijst, dan kan Gmail Taken een interessante optie zijn voor je. Zie onderstaande video voor een kleine demo op de iPhone, maar vrees niet, de site werkt gewoon in elke mobiele browser!

[HTML1]

De takenlijst is nu ook in je iGoogle pagina te plaatsen, ga hiervoor naar deze pagina.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Roel Willems
  Posted 03/02/2009 6:33 pm 0Likes

  @ Matthijs, denk het wel.. ze zijn ook vrij actief met lezingen op Google HQ van onderandere Merlin Mann over GTD en productiviteit. En als het eenmaal intern leeft dan gaan wij daar ook wel de vruchten van plukken denk ik.

  • Umberto
   Posted 05/01/2012 8:48 pm 0Likes

   Jammer, dat het (nog) niet mogelijk is, handmatig in de mobiele versie de volgorde van de taken in een lijst te wijzigen.

 • Matthijs Roumen
  Posted 03/02/2009 1:03 pm 0Likes

  Eerste gebruikersindruk: Goed en basic, maar nog wel vrij sloom. De mobiele interface verschilt ook van web interface in Gmail (geen hoofdlijstfunctie in Gmail).

  Goede eerste aanzet, maar heeft nog wel wat punten die aan verbetering toe zijn. Ben benieuwd of ze er verder aan blijven sleutelen! 🙂

 • Matthijs Roumen
  Posted 03/02/2009 10:20 am 0Likes

  Handig! Vooral de koppeling van email naar actielijst werkt goed. Denk alleen niet dat het de complexiteit van Things kan inhalen.

Comments are closed.