Goedkoop je laptop koel houden doe je zo

Mensen die veel applicaties hebben draaien en een wat gedateerde laptop hebben kennen het wel. Een zeer warm wordende laptop. Het probleem wordt echter groter als je gaat zoeken naar een goede laptop stand die nog een beetje koelt ook. Maar gelukkig kan je het ook een stuk makkelijker oplossen! Met deze tip houd jij je laptop koel. Lees ook: Met een laptop werken in de zon.
Bekijk ook eens ons vakantieboek!

2 kurken

18iym9xl4osk1png
En zo simpel mag het zijn. Nog onder de 5 euro, als je goede wijn erbij wilt drinken misschien iets meer. Let er wel op dat je twee dezelfde kurken hebt, dan staat de laptop stevig. Naast het vrij houden van de onderkant van je laptop, vinden sommige gebruikers het ook makkelijker werken als hun laptop enigszins gekanteld staat.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk1Serieus?1Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Paul
  Posted 23/04/2012 2:02 pm 0Likes

  Bij Blokker is een in hoogte verstelbare notebook standaard te koop voor minder dan € 4,00. Voor die prijs ga je toch niet zelf lopen klooien met boekjes, kurken, gummetjes en dergelijke…

 • daffy
  Posted 19/04/2012 4:16 pm 0Likes

  hahaha en ik haal zelf de achterplaat eruit dus

 • Sypie
  Posted 27/03/2012 11:37 pm 0Likes

  Kurk in 2 plakken snijden zodat er niet gerold kan worden lijkt mij verstandiger, is net zo hoog.

 • Chris Kuiken
  Posted 27/03/2012 10:50 am 0Likes

  Goede tip. Ik gebruik meestal een gummetje (doormidden gesneden) of 2 gummetjes. Met als bijkomend voordeel dat dit ook nog anti-slip is en hierdoor de functie van de rubberen voetjes overneemt (ik werk op een schip, dus anti-slip is “über-important”).

 • Jurriaan de Vos
  Posted 26/03/2012 9:14 pm 0Likes

  Hey,
  Ik kan me voorstellen dat je met wat aluminiumfolie, een hamer en wat creativiteit, een prachtige laptopstandaard kan fabriceren, die de hitte nog geleid ook. 🙂 Zeker voor macbooks is dat leuk om te proberen, omdat die ook een alu case hebben.
  Voor de hardcore geeks onder ons, de koelpasta vervangen scheelt ook al snel 5 tot 10 graden. Is wel een boel werk.
  Dan nog even voor de macbook gebruikers onder ons: Er is een gratis app, SMCFancontrol, die je de snelheid van je fans laat controleren. Dat scheelt ook al snel 10 tot 20(!) graden, maakt alleen wat meer geluid.
  Groeten!
  Jurriaan

 • Dirk de Ploert
  Posted 26/03/2012 10:59 am 0Likes

  He Evert; goede tip. Mijn Macbook Unibody van 2008 is oko van Alu Casing. Wel maak ik mij zorgen over het eventuele condens dan kan optreden, hoe ga jij daar mee om?
  Als ik HD rips bekijk op mijn Mac en er weinig koeling mogelijkheden zijn (bijvoorbeeld op een kussen), dan wordt deze goed warm. De koude gelblokken hebben vaak wat ijsaanslag aan de buitenkast, het lijkt mij dat deze ijsaanslag niet al te goed is voor je Mac. Hoe doe jij at?

  • Evert
   Posted 26/03/2012 2:12 pm 0Likes

   Hoi Dirk,
   ik maak mij eigenlijk geen zorgen over eventuele condens. Heb de afgelopen twee jaar deze methode regelmatig gebruikt en heb (tot nu toe 🙂 )geen problemen met de mijne. Ik heb ook niet vaak last van de ijsaanslag. Misschien ligt het aan het element. Ik heb een gratis koelelement van Coca Cola die je met een klittenbandsluiting ook dicht kunt maken zodat deze om een fles heen past. Als je hem niet ‘dicht doet’ is hij net zo groot als de onderkant van laptop.
   Om eventuele condens op te vangen/ voorkomen zou je er een theedoek tussen kunnen doen.

 • Emmy
  Posted 26/03/2012 9:53 am 0Likes

  Wat bij mij goed heeft geholpen: de boel een keer goed stofzuigen. Blijkbaar accumuleert er veel stof in het apparaat, wat de ventilatie bemoeilijkt. Kurkjes als je het ding op schoot hebt, lijkt me niet zo heel effectief. Voor op het bureau een goede laptopstandaard: Bakker Elkhuizen uit Almere, Nederlands design, echt mooi. Betekent wel een paar flessen wijn minder drinken…

 • Arjan Zuidhof
  Posted 26/03/2012 9:52 am 0Likes

  Grappige tip.
  Ik heb ooit een USB-fannetje gebruikt voor een steeds uitvallende laptop. Had het idee dat het hlelp, maar was waarschijnlijk vooral wishful thinking 😉 Sowieso een miskoop, en die fan trekt natuurlijk ooki weer stroom…

 • Evert
  Posted 26/03/2012 9:43 am 0Likes

  Ik geef de voorkeur aan een boek of een blokje plakbriefjes. Ligt steviger tijdens het typen. In geval van nood heb ik altijd een koelelement (gel) in de vriezer liggen. Het voordeel voor de alu MacBooks is dat hierdoor de hele casing afkoelt en de interne temperatuur zeer snel zakt. Zelfs bij intensief gebruik (filmpje) blijft je laptop dan nog minstens een uur koel. Proberen waard!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: