Gratis boek downloaden: “De Logica van de Macht” (PDF)

Meteen gratis het boek “De Logica van de Macht” als PDF downloaden
logicamacht.gif
Ik heb lange tijd zeer intensief contact gehad met Mauk Mulder, de rebelse professor die machtsrelaties duidt, en heb in die periode ontzettend veel geleerd over de dynamiek van macht en machtigen. Dit heeft me veel inzicht en bovendien handvatten verschaft over hoe om te gaan met machtsrelaties.

De meeste mensen denken bij het woord “macht” aan een vies iets, een onderwerp waar je maar bij uit de buurt moet blijven want “macht is fout”. Ten onrechte wordt meteen de link gelegd met machtsmisbruik. Op zich is het begrip namelijk neutraal. Bijna iedereen heeft echter wel ÊÊn of meerdere negatieve ervaringen hiermee– hetzij als ondergeschikte of minder machtige, of als persoon in een machtspositie en daarbij horende dilemma’s, veranderingen en ervaringen. De inzichten en informatie die Mauk Mulder ons verschaft helpen juist integere, goedwillende mensen hun positie te versterken en slimmer om te gaan met de krachtvelden die spelen binnen organisaties, de maatschappij en groepen.
Om je leven effectiever te hacken naar mijn mening een hele bijzondere must-read, vol praktische aanwijzingen en een heel begrijpelijke duiding van machtsrelaties en -dynamieken. Daarnaast vraagt Mauk Mulder je in dit boek regelmatig om uit je eigen ervaring te putten; bij de meeste mensen komen er bij het lezen van dit boek allerlei voorvallen bovendrijven, meestal inclusief bijbehorende frustratie. Ik denk dat boek je helpt beter om te gaan met macht, al was het maar doordat je deze op een ander niveau gaat begrijpen.

Op de site (www.maukmulder.nl) kun je op de afbeelding klikken — hierna word je om je emailadres gevraagd en zodra je dit hebt ingevoerd kun je gaan downloaden. Het is een flinke PDF, maar de moeite zeker waard! En vergeet ook niet de link door te sturen aan vrienden en collega’s als je er iets aan gehad hebt 🙂

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Annedien Hoen
  Posted 31/03/2008 4:00 pm 0Likes

  Kaapsviooltje, als je mij je emailadres even mailt mail ik je de PDF met liefde toe 🙂

 • kaapsviooltje
  Posted 31/03/2008 3:43 pm 0Likes

  Nu; heel lief dat je even antwoordt ! Maar helaas moet ik dus concluderen dat de toestand hier blijkbaar niet normaal is. Voor de mogelijkheid dit boek te downloaden had ik trouwens best even normaal willen zijn 😉 Jammer !

 • Martijn Aslander
  Posted 31/03/2008 1:59 pm 0Likes

  @arie je kunt gewoon een niet bestaand adres invullen. Doorgaans vinden mensen het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe gratis boeken en evenementen. Voor de mensen die alleen een boek willen downloaden bestaat er gewoon de mogelijkheid om adressen als ikwilmijnemaildresnietgeven@niet.nl te gebruiken 🙂

  @kaapsviooltje die klacht had ik nog niet eerder gehoord…. normaal kun je het boek vanaf elke computer in elke browser downloaden..

 • kaapsviooltje
  Posted 31/03/2008 1:31 pm 0Likes

  Wel; over macht gesproken 😉
  De macht van het kapitaal ?
  Die alleen reageert op nieuwe computers met de allernieuwste software ?
  Bij mij lukt het dus niet het boek te downloaden.
  Maar ik heb dan ook maar een oude iMac..

  Of misschien houdt Mijnheer Mauk niet van socialisten ?

 • Paul
  Posted 31/03/2008 1:01 pm 0Likes

  Daarvoor heb je toch een spam adres 😉

 • Roland
  Posted 31/03/2008 11:47 am 0Likes

  Een flinke PDF? Het is net 1.01 MB groot… als je dat al flink noemt kan je maar beter nooit naar Apple.com gaan om wat trailers van films te downloaden.

 • Arie
  Posted 31/03/2008 11:43 am 0Likes

  Weer zo’n leuke actie, gratis downloaden, maar je moet wel meteen je email adres afgeven waardoor je meteen accoord gaat met het ontvangen van emailtjes. Als je dat niet wilt, dan moet je je per email afmelden. Deze truuk is erg oud. De logica van de macht noemen ze dit boek. Ik noem dit hoe kom ik gratis aan een mailbestand.

 • Onno
  Posted 16/03/2008 8:21 pm 0Likes

  done!
  Ik ben benieuwd, toevallig ook qua studie met macht bezig dus erg geinteresseerd!
  Dank je!

 • GertN
  Posted 16/03/2008 4:22 pm 0Likes

  Bedankt voor de tip!!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]