De beste apps om gratis een taal te leren

Nu je toch thuiszit en alle achterstallige klusjes al hebt gefikst, is het verfrissend om eens wat compleet nieuws te doen, of in dit geval te leren. Heb je altijd al Spaans of Frans willen leren spreken, of wil je bijvoorbeeld je Engels een beetje bijspijkeren? Dan zijn er genoeg apps en sites waar je gratis een taal kunt leren. Welke de beste zijn? Lees snel door om daar achter te komen!

Gratis een taal leren met Duolingo

Je zult je verbazen over hoeveel talen je kunt leren met Duolingo. Een paar voorbeelden: Engels, Spaans, Frans, Duits, Japans, Hebreeuws, Italiaans, Koreaans, Chinees, Russisch … en nog veel meer! Je leert al deze talen aan de hand van een soort spelletjes. Je vertaalt in het begin eerst woorden, daarna leer je er zinnen van te maken. Deze worden tot vervelens toe herhaald; zo blijven ze immers beter hangen. Later leer je zelfs hoe je de woorden goed moet uitspreken en moet je een tekstje inspreken in de app. Hartstikke handig!

Memorise with Memrise

Ook deze app werkt erg goed als je een nieuwe taal wilt leren. En ook Memrise lijkt op een soort game. Doordat je de taal spelenderwijs krijgt bijgebracht, beheers je alles een stuk sneller. Ze gebruiken bijvoorbeeld ezelsbruggetjes en flitskaarten, net zoals je kinderen een taal bijbrengt. Na een poos worden de opdrachten steeds uitdagender. De app is zelfs zó goed, dat Google het in 2017 heeft uitgeroepen tot een van de beste apps overall. Je kunt ook met een chatbot chatten om de taal te oefenen. Met Memrise kun je meer dan honderd(!) nieuwe talen leren.

Lirica: Spaans leren met muziek

Muziek werkt geweldig om van of bij te leren; dat weten de makers van Lirica kennelijk ook. Door Spaanstalige muziek te gebruiken kun je jezelf razendsnel de Spaanse taal machtig maken. Aan de hand van verschillende liedjes leer je Spaanse woorden en de grammatica onder de knie te krijgen. Je hebt muziek voor verschillende niveaus, zoals bijvoorbeeld beginner of gevorderde. Daarnaast kun je speciale lessen volgen en spelletjes spelen. Zo kun je in mum van tijd verstaan wat ze in La Casa De Papel zeggen, bijvoorbeeld.

Moeite met wakker worden? Lees dan deze tips?

Wat vind je van deze hack?
7Te gek11Leuk1Serieus?1Meh...3Stom

About Author

1 Comment

  • lottemaaktcomments
    Posted 03/09/2021 9:30 am 0Likes

    hoi klote loekie

Comments are closed.