Handig: dingen die je óók kunt doen met floss

Hoewel de tandarts je ongetwijfeld elk halfjaar weer op het belang van flossen wijst, achten we de kans dat je dat ook braaf tweemaal daags doet niet zo heel groot. Je kunt daarom net zo goed beslissen om wat leukers met je floss te doen. Wij zetten ter voorbereiding alvast een paar dingen op een rijtje.

Heavy duty naaiwerk

Een dwarse knoop die keer op keer op keer op keer van je jas valt? Naai hem de volgende keer vast met floss! Dat is namelijk veel sterker dan gewoon naaigaren. Het is daardoor perfect geschikt voor alle kleding die tegen een stootje moet kunnen, maar er niet per se heel mooi hoeft uit te zien.

Koekjes loshalen na het bakken

Aaargh! Je versgebakken koekjes komen niet goed van de bakplaat en al peuterend verkruimelen ze onder je vingers. Zonde van je werk! Gebruik de volgende keer gewoon flosdraad om koekjes makkelijk van de bakplaat te verwijderen. Schuif de floss onder de koekjes door en je kunt ze bevrijden zonder dat ze kapotgaan.

Taart (en meer zacht eten) snijden

Gebruik flosdraad om cakes en taarten mee aan te snijden. Floss werkt vooral goed bij delicate en/of plakkerige baksels, die anders enorm aan je mes blijven kleven. Houd een stuk flosdraad strak boven de cake en beweeg de draad een beetje heen en weer terwijl je je een weg door de cake snijdt. Ook minder solide voedselwaren als zachtgekookte eieren, kaas, avocado en (zacht) fruit zoals watermeloen laten zich prima snijden met floss. Als je weer eens gaat picknicken, kun je dat mes dus gewoon thuis laten.

Planten vastbinden

Gebruik floss om klimplanten mee te ondersteunen. Je bindt er heel makkelijk planten mee aan een steun, zoals gaaswerk of een stok. Zorg er wel voor dat je de flosdraad losjes vastzet, zodat je planten nog wel kunnen bewegen en groeien.

Bonustip: floss met pepermuntsmaak wil ook nog weleens helpen om ongewenste insecten op afstand te houden.

Drup, drup, drup-stopper

Word je helemaal gierend gek van een druppelende kraan? Bind dan een stukje flos rond de mond van de kraan en leid het andere uiteinde de afvoer in. Het water kan dan langs de flossdraad zo de afvoer in glijden. Dan kun je in elk geval zonder irritant gedrup een afspraak maken met de loodgieter.

Te kleine ring verwijderen

Je kunt flos ook inzetten om een (te kleine) ring van je vinger te verwijderen. Dat vraagt wel om wat uitleg: knip een stuk floss af van zo’n 30 cm lang. Met je handpalm naar boven steek je de draad onder de ring door. Laat een klein stukje draad over. Wikkel de floss nu (strak, maar niet té strak) rond de lengte van je vinger. Bevestig het uiteinde van de flosdraad door de laatste wikkel. Keer nu terug naar het stuk floss dat je bovenaan over hebt gehouden en begin los te wikkelen. Terwijl je de flosdraad naar beneden rolt, beweegt de ring uit zichzelf mee naar beneden. Magie, mensen…

Snelle fix voor je bril

Is er een schroefje uit je bril gevallen? Als tijdelijke fix kun je met een stukkie floss je bril op zijn plek houden. Steek het draadje door het schroefgat en maak het vast met een dubbele knoop. Tandzijde is sterk genoeg om je bril in elk geval een poosje bij elkaar te houden.

Lijm op je vingers geknoeid? Zo maak je ze weer schoon!

Wat vind je van deze hack?
15Te gek9Leuk1Serieus?1Meh...2Stom

About Author

2 Comments

  • Jimmie Banaan
    Posted 18/02/2020 12:38 pm 0Likes

    Als fietsers te veel lawaai maken, kun je een uurtje een flosdraadje over het fietspaadje spannen. Dat zal ze leren.

  • Ray
    Posted 17/02/2020 4:34 pm 0Likes

Comments are closed.