Help! Hoe maak ik een vriendschap uit?

We moeten het ergens met je over hebben. Een taboe. Een van de lastigste dingen die je op je levenspad tegenkomt: het uitmaken van een vriendschap! Het dumpen van je laatste tinderdate is er niks bij… Er wordt weinig over gepraat, maar het verbreken van een vriendschap is iets waar je echt niet te lang omheen moet draaien. Wij gaan je hier helpen om dit varkentje eerlijk en snel te wassen.

Waarom wil je het uitmaken?

Een vriendschap maak je niet zomaar uit en je moet er goed over nadenken voordat je overgaat tot de break-up. Werkt die ene vriend of vriendin je al maanden op je zenuwen? Of heeft de ander het alleen maar over zichzelf en vraagt hij nooit hoe het met jou gaat? Of misschien zijn jullie gewoon uit elkaar gegroeid? Het aanhouden van een vriendschap waar je eigenlijk niet langer in wil investeren, is zonde van je tijd en energie.

Wees eerlijk

Ga dus niet iemand wekenlang negeren in de hoop dat de vriendschap vanzelf doodbloedt. Daarmee creëer je een hoop onduidelijkheid voor de ander én het wordt extra ongemakkelijk als jullie elkaar nog eens tegen het lijf lopen.

Wees daarom gewoon eerlijk als je het uit gaat maken. Het zal waarschijnlijk niet als donderslag bij heldere hemel komen dat jullie vriendschap niet langer is wat hij ooit geweest is. Wees daarom eerlijk en open over de totstandkoming van jouw conclusie.

It’s not you, it’s me

Vertel vanuit jouw perspectief en gevoel wat je dwarszit en waarom je denkt dat het niet langer gaat werken. Als jij het bij jezelf houdt, beschuldig je de ander nergens van en hou je het gesprek respectvol zonder dat het een welles-niettes-gesprek wordt. Denk goed na over hoe je het beste dingen kunt verwoorden zonder diegene onnodig te kwetsen. Hij of zij was immers een tijd je vriend of vriendin en verdient een eerlijke en oprechte behandeling.

jim GIF

Wees zelf geen slechte vriend

De belangrijkste reden dat je een vriendschap uitmaakt, is omdat jij zelf waarschijnlijk geen slechte vriend of vriendin wil zijn. Dat ben je wel als je doet alsof! Wanneer je oogrollend naar het zoveelste dramaverhaal zit te luisteren, of je je groen ergert zodra diegene een appje stuurt, is dat niet alleen frustrerend voor jou maar ook oneerlijk voor de ander. Dus geef dat ook aan als je het uitmaakt. En wie weet, misschien als jullie elkaar over een paar jaar weer tegenkomen, kunnen dingen plotseling heel anders zijn.

Wat vind je van deze hack?
3Te gek4Leuk6Serieus?5Meh...10Stom

About Author

1 Comment

  • Yueh
    Posted 23/03/2020 9:34 am 0Likes

    Vrouwen oplossingen voor vrouwen problemen.

Comments are closed.