Goed zo! Zie je, zo lastig is het niet om een compliment te geven…

Stel je voor: een vriend of vriendin ziet er opvallend goed uit vandaag. Je weet dat je diegene blij maakt als je hem of haar een complimentje geeft. Toch twijfel je; is het niet raar? Best awkward, toch?! Veel mensen denken daar zo over, terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om een oprecht compliment te geven. No worries, leggen wij je uit!

Compliment geven: wees (en klink) oprecht

Als je een compliment geeft, moet het natuurlijk wel oprecht klinken. Anders denkt diegene misschien dat je sarcastisch bent, en dat wil je niet, want je meent het wél. Zorg er dus voor dat het ook klínkt alsof je het meent. In plaats van zonder enige expressie ‘leuk shirt’ te zeggen, kun je beter ‘hé, ik vind je shirt echt leuk’ zeggen, en daarbij zelfs glimlachen. Dat komt leuker over. Overdrijf het echter niet, dat komt freaky over.

Don’t get carried away…

Het is namelijk verleidelijk om door te gaan met complimentjes nadat je er een hebt gegeven. “O, wat zit je haar leuk vandaag! Nou, eigenlijk zie je er altijd goed uit hoor. Jij hebt ook zo’n leuke kledingstijl en…” Nou ja, dat dus niet. Waarschijnlijk voelt diegene zich na een paar van die opmerkingen alleen maar enorm ongemakkelijk en weet hij of zij niet meer wat te zeggen.

Vergelijk jezelf niet met een ander

Een compliment geven is leuk… als je het op de juiste manier doet, tenminste. Dus niet zo: “Goh, wat zou ik graag willen dat ik eruitzag als jij. Jouw lichaam is veel mooier dan dat van mij. En je haar is ook veel gezonder dan dat van mij…” Als je zulke dingen zegt, klinkt het meer alsof je jezelf naar beneden haalt en voelen zij zich misschien zelfs schuldig. En dat kan nooit de bedoeling van een compliment zijn, toch?

Oké, maar hoe reageer ik dan op een compliment?

Dat kan best lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld een gesprekje beginnen. Als iemand zegt: “Wat een leuk shirt heb je aan!”, dan kun je daar op reageren met bijvoorbeeld: “Bedankt! Ik denk dat zoiets jou ook leuk zal staan. Ik heb het gekocht bij…” En zo begin je een klein gesprekje én geef je een complimentje terug. Zolang het maar geen complimentenwedstrijd wordt.

Kun je geen nee zeggen? Ook dat is niet zo moeilijk hoor…

Wat vind je van deze hack?
4Te gek4Leuk0Serieus?1Meh...2Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • CHICKENSENSATION
    Posted 06/03/2020 4:42 pm 0Likes

    Yes! Amazing. Nu weet ik hoe ik alle chicks op aarde kan fixen ;))))))))))))

Comments are closed.