Hoe maak je Quick Links in Gmail?

quicklinks4.pngIn Gmail kun je elke email één of meer labels geven, tags zogezegd. Maar toch is dat niet altijd even handig. Zeker als je veel labels hebt (zoals ik), krijg je een enorme lijst aan labels. In combinatie met filters kunnen emails zo achter een label verdwijnen (wel zo prettig soms) maar je moet scrollen en zoeken om het juiste label te kiezen (niet zo prettig).

Google Labs heeft een nieuwe functionaliteit in Gmail geïntroduceerd genaamd Quick Links (Snelkoppelingen in de Nederlandse versie). Je kunt het zien als een hele rudimentaire versie van “Smart folders” zoals die in andere programma’s worden gebruikt. Door middel van specifieke zoektermen kun je dynamisch allerlei verschillende mails direct in één lijst krijgen. Zelfs als ze verschillende labels hebben. Hoe werkt het? Dan gaan we je in vier stappen uitleggen!

Je begint met het aanzetten van Quick Links in de instellingen van je Gmail. Hiervoor moet je wel even de taalinstellingen op “English (US)” zetten. Kies dan het tabblad “Labs” en bovenin zie je direct de optie “Quick Links”. Zet deze op “Enable” en klik onderaan de pagina op Save.

quicklinks1.png

Je ziet nu links in je navigatiebalk de mogelijkheid om Quick Links aan te maken. Dit doe je door zoekopdrachten te maken. Wil je bijvoorbeeld alleen de ongelezen berichten in je Inbox zien? Zoek dan op “in:inbox is:unread”. quicklinks2.png

Als je in het zoekresultaten-scherm bent (groen-gekleurd)klik je op “Add Quick Link” in de linkernavigatie. In het venster wat je dan ziet kun je een eigen term kiezen voor je zoekopdracht.

quicklinks3.png

Nu kun je op elk moment in je Quick Links snel naar de zoekresultaten gaan en actie ondernemen.

Mogelijkheden voor Quick Links is bijvoorbeeld directe zoekresultaten op Notificaties van diverse online diensten, gearchiveerde nieuwsbrieven, specifieke mails met bijlagen. Je kunt je eigen zoekopdracht maken met diverse operatoren zoals we al eerder hebben besproken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

  • Erwin
    Posted 21/10/2008 8:01 pm 0Likes

    Even uitgeprobeerd. Ja, je kunt de taalinstelling weer terugzetten naar Nederlands. In de navigatiebalk staat dan ook keurig “snelkoppelingen” ipv “quick links”.

  • Verbal Jam
    Posted 21/10/2008 6:26 pm 0Likes

    Ga ik eens proberen! Kan de taalinstelling daarna weer worden teruggezet op Nederlands?

Comments are closed.