Hoe stel je de donkere modus in voor WhatsApp?

Nou nou, het heeft even mogen duren, maar de donkere modus voor WhatsApp is sinds enkele weken beschikbaar voor iPhone en Android. Dit na het jarenlang aandringen van gebruikers. Hoe je die donkere modus kunt instellen verschilt echter per toestel, dus wij laten je hier even precies zien hoe je dat op jouw toestel fixt.

Hoe stel ik de donkere modus van WhatsApp in op Android?

Allereerst: mocht WhatsApp niet automatisch zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie, doe dit dan even handmatig via de Play Store of App Store. Vervolgens is het redelijk simpel. Vooral als je het nieuwste Android 10 draait, kun je lekker achterover leunen. Zodra je een Android 10-toestel namelijk in de donkere modus zet (via de algemene instellingen) zal WhatsApp ook automatisch in zijn nieuwe dark mode openen. Waar je de donkere toestel-modus instelt, ligt een beetje aan de telefoon die je hebt. Bij sommige modellen zie je Scherm en helderheid al staan bij het snelkoppeling-menu. Als dat niet zo is, moet je waarschijnlijk even naar Instellingen en dan Scherm en helderheid, waar je donkere modus kunt inschakelen.

Als je een lagere versie hebt dan Android 10, dan moet je het handmatig instellen via WhatsApp. Tik jezelf een weg naar: Instellingen > Chats > Thema. Bij Thema kan je vervolgens kiezen voor Licht of Donker. Tik op Donker, en je bent klaar!

Hoe stel ik de donkere modus van WhatsApp in op een iPhone?

Net als onder Android 10, hoef je op de iPhone zelf vrij weinig te doen om de donkere modus te activeren. Tenminste, als je iOS 13 draait. Ook hier moet je er alleen even voor zorgen dat je iPhone zelf in de donkere modus staat. Ga naar Instellingen en tik op Beeldscherm en helderheid. Tik daarna op Donker. Dat was ‘m! Verder hoef je niets te doen.

De voordelen van een donkere modus

Dat felle, blauwe licht van je telefoonscherm maakt overdag alles goed leesbaar, maar ’s avonds is dit voor je ogen helemaal niet zo fijn. Dat merk je niet direct zelf, maar je ogen en je brein wel. Steeds meer apps en besturingssystemen voegen dan ook een speciale donkere modus toe. Dit is rustiger op de ogen en zal je slaapritme ook minder verstoren. Ideaal dus als je in bed ligt en nog even wat appjes wilt beantwoorden. Iets wat we overigens sterk afraden

Daarnaast is een donkere modus fijn wanneer je in het donker in de auto zit (als bijrijder natuurlijk) en je even op je telefoon wilt kijken. Dat is een stuk minder storend voor degene die aan het rijden is. Zo verblind je jezelf én de chauffeur niet.

Wat vind je van deze hack?
8Te gek8Leuk2Serieus?3Meh...2Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Papageno
    Posted 04/03/2020 9:06 pm 0Likes

    Verder bespaart Dark modus ook een (klein beetje) energie.

  • Paulus de Bk
    Posted 04/03/2020 12:01 pm 0Likes

    Kleine aanvulling, het vraagt wel de laatste update van Whatsapp en die is nog niet overal uitgerold.

Comments are closed.