Houd de plee fris & fruitig met dit trucje

Er zijn momenten dat je je maar wat graag terugtrekt naar het kleinste kamertje in huis. Gewoon, om er een gezellige nummer 1 of 2 te dumpen of om de ondraaglijkheid van ‘de leven’ een paar kostbare minuten te ontvluchten. Dan is het wel zo prettig dat zo’n kamertje comfortabel en fris is, of in elk geval zo ruikt.

Er zijn talloze verschillende toiletverfrissers op de markt. De ene werkt beter of ruikt lekkerder dan de andere, en er is zo veel keuze dat je door de geurbomen het bos niet meer ziet. Potpourri, sprays, automatische luchtverfrissers, geurstokjes… Die shit (no pun intended) kan bovendien behoorlijk prijzig zijn, en bovendien is het lastig kiezen. De een ruikt namelijk heerlijk, waardoor je je waarlijk op een porseleinen troon aan het hof van Eden waant, terwijl de ander zo venijnig citroentjesfris is dat het glazuur spontaan van je tanden katapulteert.

We hebben het zelf weleens meegemaakt dat we een super-de-luxe dispenser hadden aangeschaft die uitstekend beviel. Daarna hebben we tijdens een speciale actie een hele voorraad navulverpakkingen voor dat ding ingeslagen, om er daarna achter te komen dat die niet meer in onze dispenser pasten. Aaaargh!

Zelf maken

Je kunt gelukkig zelf doodeenvoudig van een toiletrol een luchtverfrisser maken door aan de binnenkant van het kartonnen rolletje een paar druppels geurende olie (meestal verkrijgbaar bij het plaatselijke tuincentrum) te doen. Op die manier kun je zelf een geur kiezen of een geurcombinatie maken die je lekker vindt… en hoef je dus veel minder geld uit te geven! Zorg er wel voor dat er geen olie op het toiletpapier zelf belandt, want dat kan voor irritatie op ongemakkelijke plekjes zorgen.

Hoe werkt het?

De toiletrol geeft elke keer dat hij gebruikt wordt weer een subtiele geurvlag af, omdat de binnenkant van de rol dan langs de houder wordt gerold. En als het pleepapier op is, doe je gewoon weer wat druppels olie op de volgende rol – zo houd je het geursysteem eenvoudig up-to-date! Helemaal top toch?

Lees hier meer van dit soort onmisbare lifehacks! Hoe heb je ooit zonder gekund?!

Wat vind je van deze hack?
6Te gek16Leuk6Serieus?4Meh...7Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Goedetip
  Posted 12/12/2019 10:50 am 0Likes

  Koop bij de Hornbach voor 50 euro wc douche. Billen goed schoon water dat op poep valt houdt geur tegen. Je bespaart flink op wc papier

 • Carin
  Posted 11/10/2017 7:21 pm 0Likes

  Ik maak zelf heerlijke geurkaarsen, doe in een leeg jampotje wat bakingpoeder, en dan van de action wat van die geurolie (die zijn er in verschillende geuren) losroeren met een vork, waxinelichtje erin duwen en kaarsje aan. Heerlijk, en goedkoop.

 • Marij
  Posted 07/10/2017 11:16 pm 0Likes

  Nog een truc: neem een citroen of sinaasappel, steek daar een aantal kruidnagelen in, rijg er een draad doorheen en hang hem in het kleinste kamertje.

 • Erwin
  Posted 25/08/2017 3:03 pm 0Likes

  Heb je ook voorbeelden van oliesoorten die je gebruikt?

  • Chwhynny Overbeeke
   Posted 25/08/2017 9:17 pm 0Likes

   Zelf vind ik lavendel, oranjebloesem en sandelhout prettig. Maar je kunt gewoon experimenteren met allerlei soorten etherische oliën en ze eventueel ook met elkaar mengen.

Comments are closed.