In 8 stappen de mooiste smokey eyes

Wil je je ogen extra onder de aandacht brengen? Dan kies je natuurlijk voor smokey eyes. Deze make-up-techniek maakt je ogen namelijk nóg sprekender en intenser. Klinkt goed, toch? Gelukkig is het maken van smokey eyes helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Houd je gewoon vast aan ons stappenplan, dan komt alles goed!

1. Primer of foundation aanbrengen

Begin je smokey eyes met een primer. Je hebt primers speciaal voor je ogen. Een primer zorgt voor een mooi glad oppervlak. Ook blijft je make-up beter zitten. Als je geen primer hebt kun je ook kiezen voor een foundation. Voorkom echter dat je te veel foundation aanbrengt. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je oogschaduw juist sneller uitloopt!

2. Een lijntje trekken met kohlpotlood

Gebruik een kohlpotlood om een lijntje aan te brengen boven je bovenste wimperrand. Veeg vervolgens een klein beetje uit met een dun kwastje. Als je een meer dramatische look wilt, breng je de kohl ook aan op je onderste wimperrand. Ook dit lijntje vervaag je met een kwastje. Je kunt de kleur van het kohlpotlood laten afhangen van de kleur van je smokey eyes. Je hoeft dus niet per se voor een zwart potlood te kiezen.

3. De lichte oogschaduw aanbrengen

Wat maakt smokey eyes tot smokey eyes? Nou, dat zit ‘m in het verloop van de kleuren oogschaduw. Kies twee of drie kleuren (van licht naar donker; binnen het zelfde kleurenpalet). Bijvoorbeeld donkerbruin en lichtbruin. Begin vervolgens met de lichtste kleur, die je over je gehele ooglid aanbrengt, tot iets boven de arcadeboog.

4. De donkere oogschaduw aanbrengen

De donkere kleur breng je vervolgens aan in de buitenste ooghoek. Vanaf dat punt werk je naar het midden van je ooglid toe, waarbij je de kleur steeds meer laat vervagen. Als je een derde kleur hebt gepakt, breng je die in het midden aan. Om meer diepte in het oog te creëren maak je ook je arcadeboog wat donker.

5. De highlighter aanbrengen

Voor onze volgende stap pak je wat highlighter-poeder, die je op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoeken aanbrengt. De highlighter zorgt voor een open blik.

6. Alle oogschaduw blenden

Nu je alle oogschaduw hebt aangebracht, is het tijd om deze te blenden! Met een schone kwast zorg je ervoor dat de kleuren netjes in elkaar overlopen en je dus geen duidelijke, harde scheiding meer ziet.

7. De eyeliner zetten

Deze zevende stap is optioneel. Misschien vind je het lijntje kohlpotlood dat we bij de eerste stap gezet hebben donker genoeg. Als je je ogen echter nog duidelijker wilt omlijnen, doe je dat met eyeliner. Pak daarvoor ons stappenplan voor de perfecte winged eyeliner er weer even bij.

8. Mascara aanbrengen

Je maakt je smokey eyes ten slotte af met mascara. Zorg ervoor dat je iedere wimper meepakt. Begin bij de wortels en maak vervolgens een zigzaggende beweging omhoog. Wees echter wel voorzichtig, anders is je werk voor niets geweest!

Wat vind je van deze hack?
3Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]