In Outlook snel een andere map openen

Veel mensen gebruiken hun muis om in Outlook een andere map te openen. Bijvoorbeeld als je van je inbox naar een takenlijst gaat, of naar je kalender.

Nu vind ik muizen zelf veel te traag voor iets wat ik zo vaak doe op een dag, dus ik gebruik meestal Fingertips om een andere map te openen. Met vier toetsaanslagen sta ik in m’n inbox, of m’n takenlijst.

Maar ook in plain vanilla Outlook kun je met je toetsenbord naar een andere map navigeren:

 1. Open met Ctrl+Y het dialoog ‘Ga naar map…’
 2. Toets vervolgens de eerste letter van de mapnaam in op je toetsenbord. Of type meteen meerdere letters van de mapnaam in, als je meer mappen hebt die beginnen met dezelfde letter.
 3. Gebruik op je toetsenbord pijltje naar rechts en pijltje naar links om mappen te openen en te sluiten.
 4. Druk uiteindelijk op de Enter toets om de geselecteerde map ook werkelijk te openen.

Mooi – toch?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 11/03/2010 11:17 am 0Likes

  @Martijn – ah, ik werk zelf niet met IMAP en wist niet dat Outlook daar blijkbaar niet goed in is. Dan kan ik me voorstellen dat je naar een andere mailclient gaat, als je IMAP persé nodig hebt.

  Ik kan me voorstellen dat er voor Thunderbird ook allerlei tips en trucs te beschrijven zijn, maar de titel van dit artikel is “In Outlook snel een andere map openen”. Grappig dat Adrie blijkbaar niet uit durft te leggen wat er zoveel beter is aan Thunderbird dat ik als geoefend lifehacker mijn leven schijnbaar zuur maak met Outlook 🙂

 • Martijn
  Posted 11/03/2010 9:46 am 0Likes

  Taco: Dag Adrie, kun je dat uitleggen? Wat werkt er in Mozilla/Thunderbird beter dan in Outlook?

  @ Taco: Outlook heeft een walgelijke IMAP ondersteuning. Uitgaande e-mail wordt niet goed verwerkt. Als ik dus uw werkwijzen wil overnemen heb ik Outlook nodig. Wil ik normaal kunnen e-mailen met IMAP, heb ik iets anders nodig (Thunderbird komt dan in de buurt). Dat maakt het lastig.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 10/02/2010 8:55 am 0Likes

  Dag Arnout,

  Zeker. Maar – het nadeel van bijvoorbeeld Ctrl+4 is dat je steeds naar de laatst geopende taakmap terugkeert. Dus als ik bijvoorbeeld m’n Wachten Op lijst wilt openen, weet ik met Ctrl+Y zeker dat ik de juiste map krijg – met Ctrl+4 hangt het ervanaf welke taakmap ik als laatste heb gebruikt.

  Groeten, Taco

 • Arnout Boer
  Posted 10/02/2010 8:46 am 0Likes

  Hoi Taco,

  Deze kende ik nog niet. Ik gebruik in Outlook 2007 CTRL-4 om naar taken te gaan. Nog sneller! (CTRL-1 = inbox, CTRL-2 is agenda etc)

  In Firefox en Internet Explorer werkt dit ook, om van tabs te switchen (CTRL-T is nieuwe tab)

 • Bart Ramakers
  Posted 02/12/2009 4:36 pm 0Likes

  nog een tip: om in outlook direct naar de inbox te gaan: toets: CTRL-SHIFT-I

 • Olaf
  Posted 01/12/2009 3:58 pm 0Likes

  @Adrie, Als je vanuit je werkgever weinig keus hebt, kun je er maar beter het beste er van maken.

  Gebruik van Templates (*.oft) onder outlook is erg handig voor standaardmailtjes 😉

 • Taco Oosterkamp
  Posted 01/12/2009 3:55 pm 0Likes

  Dag Adrie, kun je dat uitleggen? Wat werkt er in Mozilla/Thunderbird beter dan in Outlook?

 • Adrie
  Posted 01/12/2009 3:10 pm 0Likes

  Al is het natuurlijk de vraag of een geoefend lifehacker zich het leven zuur laat maken door een programma als outlook. (Ik ben al sinds mensenheugenis mozilla/thunderbird gebruiker)

Comments are closed.