Lente! 5 redenen om nu gelukkiger te zijn

Vandaag, 21 maart, is de lente van 2016 officieel begonnen! Ok, misschien was ie 1 maart al begonnen, maar nu is het in ieder geval echt lente. Je voelt je waarschijnlijk nu een stuk gelukkiger dan in de winter en dat is eigenlijk helemaal niet raar. Het is zelfs wetenschappelijk te verklaren! Veel mensen herkennen zichzelf in de term ‘winterdepressie’ en die is inmiddels voorbij. Lifehacking dook in de boeken en ontdekte waarom we in de lente allemaal net iets gelukkiger zijn.

De 14 beste tips voor het perfecte Albert Heijn moestuintje!

1. Winterstand

Het zit in onze genen om te rusten als het donker is. Doordat het in de winter vaker donker is dan licht en het zonlicht ook niet altijd door het wolkendek heen komt, staat ons lichaam als het ware de hele winter op ruststand. Als het lichter wordt verspringt ons lichaam automatisch naar de actieve stand en hierdoor worden we actiever. Tip voor de volgende winter: zorg ervoor dat je genoeg licht in huis haalt!

2. Lentekolder

We hebben veel te danken aan het lentezonnetje. Denk alleen maar aan de vitamine D die je in je lichaam krijgt als het zonnetje op je gezicht schijnt. Niet alleen voel je je lekker vanwege de vitaminen, de zon heeft ook invloed op je hormonen. Jij dacht dat Bambi onzin was? De lente heeft wel degelijk invloed op onze hormonen en ons humeur. Doordat het ‘s ochtends eerder licht wordt, gaat ons melatonine-niveau (slaaphormoon) naar beneden en gaat ons serotonine-niveau (gelukshormoon) juist weer omhoog. Al met al voelen we ons in de lente een stuk lekkerder.

3. Gezelligheid

Doordat we in de lente vaker naar buiten gaan, bevinden we ons vaker in gezelschap en zoeken we de gezelligheid op denk aan een terrasje of een picknick. Die gezelligheid leidt vaak weer tot mee geluksmomenten.

4. Sporten

Doordat het warmer wordt gaan we eerder naar buiten om te sporten. Buiten sporten is niet alleen goed voor je vanwege de buitenlucht, door sporten maakt je lichaam endorfine aan waardoor je je weer heel goed voelt.

5. De natuur

Als we tijdens mooi weer eropuit gaan naar het strand of het bos zijn we vaak relaxter, vrijer en gelukkiger. Gelukkig hoef je niet per se de deur uit om te genieten van de lente. Een geluid, geur of luchtje is al genoeg om gelukkig te worden van de natuur. Vandaar dat het horen van fluitende vogels je iedere ochtend al een stuk vrolijker maakt!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]