Kijk, allemaal dingen die je óók kunt doen met haarspeldjes

Haarspeldjes zijn rare dingen. Ze zijn namelijk onvindbaar als je ze nodig hebt, en anders struikel je er juist over… Als je dus weer eens op een paar verdwaalde speldjes stuit, denk dan eens terug aan dit artikel. Haarspeldjes zijn immers niet alleen een handig hulpmiddel bij het maken van het perfecte kapsel.

1. Knapperige chips forever!

Het lukt je natuurlijk nooit om een hele zak chips in een keer leeg eten… toch? Om chips langer dan twee minuten vers en knapperig te houden, ga je op zoek naar een haardspeldje. Vouw nu de rand van de chipszak één keer dubbel. Vouw vervolgens één keer de andere kant op. Schuif ten slotte een haarspeldje over de vouw. Hoppa, de zak is nu perfect afgesloten!

2. Nooit meer blauwe duimen

Even snel een spijker in de muur hengsten? Vanaf nu doe je dat eenvoudig en pijnloos met behulp van – inderdaad – een haarspeldje. Steek de spijker door een van de golfjes in het speldje, zodat je hem vastklemt. Pak de haarspeld vervolgens bij de opening vast. Op deze manier houd je je vingers netjes op afstand van de hamer, dus rammen maar.

3. Haal het onderste uit de tube

Zorgdragen voor een beter milieu én een centje besparen – wie wil dat nou niet? We hebben een supersimpele tip voor je. Rol je halflege tube (met bijvoorbeeld tandpasta, mosterd of mayonaise) een klein stukje op en schuif er een haarspeld omheen. Op deze manier kun je zelfs de laatste druppel uit de tube duwen. Geniaal!

4. Instant boekenlegger

Net als je helemaal gefocust bent op je spannende boek gaat natuurlijk de telefoon. Om ervoor te zorgen dat je de draad in elk geval niet kwijtraakt, pak je snel een haarspeldje. Deze schuif je namelijk heel simpel over de bovenkant van de pagina. Zo’n speldje blijft heel wat beter zitten dan een boekenlegger.

5. Hulp bij deurnoodgevallen

Oké, echt optimaal is het niet, maar als de nood hoog is, ben je vast enorm blij met deze lifehack. Wist je namelijk dat je een schuifspeldje ook kunt inzetten als schroevendraaier? Ook kun je met het uiteinde sloten openmaken.

6. Kerstballen ophangen

Hoewel kerstmis (gelukkig, of helaas) alweer enige tijd voorbij is, wijzen we je toch graag op het nut van haarspeldjes bij het ophangen van kerstballen. Schuif het speldje door het oogje van de bal of ornament en hang deze aan een tak. Door de klemkracht van het speldje blijft je bal keurig hangen. Bijkomend voordeel is dat (matte) zwarte of bruine speldjes ook bijna niet opvallen in de boom.

7. Het begin van je plakband…

Even snel wat vastplakken met je doorzichtige plakband? Dat dacht je! In werkelijkheid moet je namelijk eerst een halfuur zoeken naar het begin van de rol. Doe jezelf dus een plezier en leg de volgende keer eerst een haarspeldje onder het uiteinde van je rolletje tape. Dan kun je de volgende keer namelijk wél echt snel wat vastplakken.

8. Lifehack óver speldjes

We horen het je denken: wauw, handig die lifehacks met haarspeldjes, maar dan moet ik die krengen wel eerst kunnen vinden. Ook voor tips en trucs over het opbergen van speldjes ben je bij ons aan het juiste adres. Koop gewoon een magnetische strip (bij de bouwmarkt of hobbywinkel) en plak deze in een lade. Daar kun je namelijk al je speldjes aan ophangen.

Ook leuk om te lezen: Handig, dingen die je óók kunt doen met floss!

Wat vind je van deze hack?
10Te gek15Leuk1Serieus?1Meh...4Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]