Knutselen met kids: drie eenvoudige projecten

Knutselen met kinderen is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms is het moeilijk om inspiratie te vinden. Deze drie projecten zijn eenvoudig en leuk om te maken. Laat ieders fantasie de vrije loop en stal de prachtige resultaten uit. 

Zo maak je zelf chocolade paaseieren

Vissen met het eeuwige leven: een aquarium van karton

Voor dit knutselproject heb je nodig:
Een schoenendoos
Blauwe verf
Touwtjes
Plat/dun karton
Stiften of gekleurd papier

Knutselen met kinderen

Verf als eerste de binnenkant van de schoenendoos blauw. Dit is het water. Daarna kun je uit het dunne karton verschillende vormen vissen knippen. Maak bijvoorbeeld een oefenvis die je kind kan omtrekken of knip zelf fantasievissen uit. Ondertussen is de binnenkant van de schoenendoos gedroogd. Deze kun je nu gaan versieren met de stiften. Teken bijvoorbeeld groen zeewier op de bodem of luchtbelletjes in het water. De visjes kun je ook met de stiften versieren of je plakt er verschillende strookjes papier op zodat je een bonte verzameling krijgt. Prik nu kleine gaatjes aan de rand van de visjes en boven in de schoenendoos. Knoop er een touwtje aan en trek dat vanuit de binnenkant omhoog door de bovenkant van het aquarium (lees: de schoenendoos). Bevestig het touwtje met een knoopje en voilà! Je eigen aquarium.

Venitiaanse maskers

Voor dit knutselproject heb je nodig:

Gekleurd karton
Stiften
Lijm
Versiersels: kralen, stickers, veren enz.
Stokjes of rietjes
Plakband

Vouw als eerste het papier dubbel. Omlijn vervolgens de hand met een potlood. Let erop dat de duim aan de kant van de vouw zit. Knip langs de randen van de omlijnde hand en let op dat je de plooi niet doorknipt. Vouw het papier vervolgens open en knip gaten voor de ogen uit.

Nu wordt het tijd om het masker te versieren. Maak het zo gek als je wil en ga helemaal los met veren en glitters. Als je hiermee klaar bent, plak je aan de achterkant van het masker het rietje of stokje vast met plakband en je eigen Venetiaanse masker is af!

Ananas dennenappels

Voor dit knutselproject heb je nodig:
Dennenappels
Groen papier
Gele verf

Knutselen met kinderen

Dit is een hartstikke leuk, makkelijk en schattig project. En het nodigt nog uit tot beweging ook! Ga eerst samen dennenappels verzamelen in het bos. Daarna kun je deze gaan omtoveren tot kleine ananasjes. Verf de puntjes van de dennenappel schubjes geel. Uit het groene papier knip je strookjes die spits toelopen. Krul de bovenkant van deze puntjes voorzichtig met een schaar. Maak plaats aan de bovenkant van de dennenappel door de bovenste schubjes te verwijderen. Plak hier de stroken papier in een bundeltje in.

Tell Us What You Think
2Te gek7Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]