Last van spinnen? Zo kom je ervan af!

Net als dat er elke dag weer een avond komt, komt er ook elk jaar weer een lente. Dat betekent: een nieuwe invasie van SPINNEN! Want ondanks dat de beestjes (meestal) zo klein zijn dat we ze soms niet eens zien, willen we ze natuurlijk totaal niet in huis. Of je moet juist van een beetje gegil en spanning houden. Om jullie nou alvast goed voor te bereiden of de eventueel al aanwezige beestjes weg te jagen, hier wat tips.

spinnen

Natuurlijke producten

Citroen: Spinnen houden net zo weinig van citrusvruchten, als wij van die achtpotige horrorbeesten. Wanneer je de schil of het sap van een citroen of sinaasappel ergens neerlegt, zullen ze er niet eens meer aan denken om naar binnen te komen. Het is daarom handig om de schil of het sap te plaatsen bij deuren, ramen en spleten. Vergeet niet af en toe een nieuwe neer te leggen, anders gaat het zo stinken.

Olie van pepermunt: Spinnen hebben een hekel hebben aan pepermunt. Dit is dus net wat je zoekt! Meng 8 druppels etherische olie met een paar druppels afwasmiddel en doe het mengsel in een spuitbus. Door het mengsel in de hoeken en kieren van bijvoorbeeld je overkapping te spuiten, zul je dit jaar een stuk minder spinnen zien op die plek. Ruikt het mengsel nog niet genoeg naar munt? Voeg er dan nog wat extra druppels aan toe.

Noten: Noten van bomen (zoals beukennoten) zijn bijzonder doeltreffend in de strijd tegen spinnen. De geur van vooral walnoten vinden ze helemaal niks. Leg dus een paar walnoten op de vensterbank of op andere plekken waar geleedpotige griezels binnen kunnen komen en maak de kans een stuk kleiner dat ze ‘s avonds naast je op de bank komen chillen.

spinnen

Witte azijn: Maak je eigen anti-spinnenspray door een deel azijn met twee delen water te mengen in een spuitfles. Ga hiermee als een gek door het huis spuiten (we raden aan om niet te rennen want voor je het weet lig je op je gezicht). Spuit het mengsel vooral waar de achtpotige aartsvijanden  het meeste voorkomen.

Zo kan het ook

Hou het schoon: Eigenlijk vrijwel logisch toch? Ruimte je zooi op! Laat het niet lijken op een studentenflatje en zorg dat alles fris en fruitig is (dus ook geen achtergebleven appels op je bureau, tas of in de kast).

Gebruik gereedschap: Durf je echt niet dichtbij de spin te komen? Gebruik dan een speciaal spinnen vangwerktuig zoals een Bug Buster.

Home Alone Spider GIF - Find & Share on GIPHY

Zuig hem op: Wie direct van ongewenste bewoners af wil, kan je ze ook gewoon opzuigen (je bent daarna wel verplicht om jezelf een moordenaar te noemen). De meeste insecten stikken door het stof in de stofzuigerzak, ze kruipen daarna dus niet weer terug naar boven.

Heb je niet alleen last van spinnen maar is je auto ook niet echt meer de friste? Check dan snel:Met deze tips ruikt je auto altijd lentefris

 

Tell Us What You Think
2Te gek18Leuk0Serieus?2Meh...12Stom

About Author

0 Comment

 • Paul
  Posted 03/12/2018 9:28 am 0Likes

  Deze tips ga ik zeker proberen!

 • Emma
  Posted 27/09/2018 3:39 pm 0Likes

  Bedankt voor de tips! Ik ga ze zeker proberen

 • Sjors
  Posted 29/08/2018 10:04 am 0Likes

  Onder mijn golfplaten zitten ontzettend veel spinnen. Ik houd het goed schoon en haal de spinnen regelmatig weg maar misschien dat een aantal blokjes ceder of schijfjes citroen ze wat meer voorkomen. Ik ga het proberen 🙂

 • Klaas
  Posted 27/08/2018 2:46 pm 0Likes

  Spinnen, bah! Ik maak ze liever niet dood en daarom vermijd ik ze uit mijn huis. De tip met de walnoten ga ik proberen, ook nog eens leuke decoratie 😉

 • Marij
  Posted 17/09/2017 10:39 pm 0Likes

  Ik woon aan het water, dat betekent, ondanks horren, muggen, heel veel muggen, spinnen zijn daarom altijd welkom in mijn huis, groot, klein, maakt me niet uit

 • Miriam
  Posted 29/08/2017 10:56 am 0Likes

  Beetje zonde om spinnen weg te jagen; ze houden je huis schoon van vliegen, zilvervisjes en nog
  veel meer.
  Verder: spinnen zijn geen insecten, en al helemaal geen ongedierte.

 • Iwan
  Posted 28/08/2017 6:37 pm 0Likes

  Wat is er tegen een spin vangen en buitenzetten? Het domweg opzuigen met de stofzuiger slaat nergens op. Leven en laten leven!

  • Miriam
   Posted 29/08/2017 10:57 am 0Likes

   Hear hear!

   En nog een keer hear hear, want kennelijk was mijn reactie te kort. ?

  • Jack
   Posted 27/09/2018 3:47 am 0Likes

   Dood ermee, smerige rotbeesten. Roei ze het liefst allemaal uit.

 • Daphne Orth
  Posted 12/09/2016 8:48 pm 0Likes

  Super handige tips alhoewel ik met de azijntip ook mijn vriend het huis uitjaag!!

  • spinnenangst
   Posted 21/09/2016 12:47 pm 0Likes

   Die azijntip heb ik heel toevallig vorig jaar zelf bedacht. Schoonmaakazijn in een spuitfles en elke dag de kieren bij de deuren bespuiten. Had inderdaad een stuk minder huisspinnen door mijn huis hollen dan andere jaren.

 • Miriam Wesselink
  Posted 10/09/2016 1:24 pm 0Likes

  Prima tips als je meer ander ‘ongedierte’ in huis wil hebben. Spinnen eten die namelijk volop.

  • spinnenangst
   Posted 21/09/2016 12:45 pm 0Likes

   Liever een muggetje meer of minder, zeg ik.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]