Last van spinnen? Zo kom je ervan af!

Net als dat er elke dag weer een avond komt, komt er ook elk jaar weer een lente. Dat betekent: een nieuwe invasie van SPINNEN! Want ondanks dat de beestjes (meestal) zo klein zijn dat we ze soms niet eens zien, willen we ze natuurlijk totaal niet in huis. Of je moet juist van een beetje gegil en spanning houden. Om jullie nou alvast goed voor te bereiden of de eventueel al aanwezige beestjes weg te jagen, hier wat tips.

spinnen

Natuurlijke producten

Citroen: Spinnen houden net zo weinig van citrusvruchten, als wij van die achtpotige horrorbeesten. Wanneer je de schil of het sap van een citroen of sinaasappel ergens neerlegt, zullen ze er niet eens meer aan denken om naar binnen te komen. Het is daarom handig om de schil of het sap te plaatsen bij deuren, ramen en spleten. Vergeet niet af en toe een nieuwe neer te leggen, anders gaat het zo stinken.

Olie van pepermunt: Spinnen hebben een hekel hebben aan pepermunt. Dit is dus net wat je zoekt! Meng 8 druppels etherische olie met een paar druppels afwasmiddel en doe het mengsel in een spuitbus. Door het mengsel in de hoeken en kieren van bijvoorbeeld je overkapping te spuiten, zul je dit jaar een stuk minder spinnen zien op die plek. Ruikt het mengsel nog niet genoeg naar munt? Voeg er dan nog wat extra druppels aan toe.

Noten: Noten van bomen (zoals beukennoten) zijn bijzonder doeltreffend in de strijd tegen spinnen. De geur van vooral walnoten vinden ze helemaal niks. Leg dus een paar walnoten op de vensterbank of op andere plekken waar geleedpotige griezels binnen kunnen komen en maak de kans een stuk kleiner dat ze ’s avonds naast je op de bank komen chillen.

spinnen

Witte azijn: Maak je eigen anti-spinnenspray door een deel azijn met twee delen water te mengen in een spuitfles. Ga hiermee als een gek door het huis spuiten (we raden aan om niet te rennen want voor je het weet lig je op je gezicht). Spuit het mengsel vooral waar de achtpotige aartsvijanden  het meeste voorkomen.

Zo kan het ook

Hou het schoon: Eigenlijk vrijwel logisch toch? Ruimte je zooi op! Laat het niet lijken op een studentenflatje en zorg dat alles fris en fruitig is (dus ook geen achtergebleven appels op je bureau, tas of in de kast).

Gebruik gereedschap: Durf je echt niet dichtbij de spin te komen? Gebruik dan een speciaal spinnen vangwerktuig zoals een Bug Buster.

Home Alone Spider GIF - Find & Share on GIPHY

Zuig hem op: Wie direct van ongewenste bewoners af wil, kan je ze ook gewoon opzuigen (je bent daarna wel verplicht om jezelf een moordenaar te noemen). De meeste insecten stikken door het stof in de stofzuigerzak, ze kruipen daarna dus niet weer terug naar boven.

Heb je niet alleen last van spinnen maar is je auto ook niet echt meer de friste? Check dan snel:Met deze tips ruikt je auto altijd lentefris

 

Wat vind je van deze hack?
2Te gek18Leuk0Serieus?2Meh...12Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]