Leer shortcuts met Eve

Sneller werken met je laptop kan met het gebruik van shortcuts. Er zijn echter zoveel dat je deze niet allemaal uit je hoofd kunt leren. Wil je toch van je meestgebruikte handelingen de shortcuts te leren, dan kan EVE je daarbij helpen.

EVE is te downloaden via Github en werkt met Chrome, Safari, Mail, Finder, Growl en menu items. Het toont je in een pop-upje de sneltoetsen van de handeling die je zonder sneltoets verricht, bijvoorbeeld het openen van een new tabblad met een muisklik. Er verschijnt dan rechtsboven in je scherm een zwart schermpje met de shortcut:

Heb je de shortcut onder de knie, dan kun je de pop-up voor die specifieke shortcut stop zetten, door ‘click to disable’ aan te klikken. Ook kun je alle shortcut-notificaties binnen een app stopzetten:

 

Door de herhaling zijn de shortcuts snel te leren. Ken je ze allemaal? Wacht dan op een update, want EVE is in ontwikkeling en binnenkort zijn er weer nieuwe features in de app te ontdekken. Mocht je mee willen helpen om de app te ontwikkelen, kijk dan op de Github-pagina van EVE om te zien wat ze aan input zoeken.

Via lifehacker.com.

Eerder verschenen op lifehacking.nl:

Keyboard shortcuts cheat sheet
iPad keyboard shortcuts

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

Comments are closed.