Lees je mail minder met Kukoo

Veel mensen hebben het emailprogramma de hele dag open staan. Ze krijgen dan ook nog een melding dat er een nieuw bericht is. De email onderbreekt dan de taak waar je net mee bezig bent. Dit terwijl als we focussen op 1 taak wordt deze veel sneller en met minder fouten uitgevoerd.

Kukoo zorgt er voor dat je de mail minder gaat controleren – 1-3 keren per dag bijvoorbeeld. Helemaal naar het idee van Timothy Ferriss in The 4-Hour Work Week. Kukoo geeft aan de zender van de mail ook duidelijk weer dat ze niet direct een reactie kunnen verwachten.

Kukoo is an email productivity enhancer, allowing people to regain control over their inbox again.

Kukoo

Je claimt eenvoudig jouw email bij kukoo: mymail@gmail.com.kukoo.com
Dit betekent wel dat je jouw contacten op de hoogte moet brengen van dit nieuwe adres. Dat vind ik zelf nog een lastige. Op veel locaties publiceer ik mijn zakelijk emailadres. Ik zou dan op al deze plekken een nieuw emailadres moeten plaatsen. Ook een te lang adres voor mensen te onthouden of te zeggen via de telefoon.

De berichten komen nog steeds binnen via je normale inbox. Doordat je de zender op de hoogte hebt gebracht van jouw email ritme ligt de regie weer aan jouw kant en minder aan de kant van de zender.

Kukoo is gratis te gebruiken en je kan zoveel email adressen claimen als je wenst.
Het is een nieuwe dienst die zal worden uitgebreid de komende maanden. Dit betekent ook dat er een betaalde versie komt, maar het blijft een fremium model.

[HTML1]

Kukoo is een project van Dockyard, ontwikkeld door Piet Jaspers en Tijs Vrolix.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

14 Comments

 • Say Wa
  Posted 29/06/2009 11:12 am 0Likes

  WebMail Notifier in firefox gebruik ik dan, verschillende mail aanbieders. Het controleerd om de bepaalde tijd.

 • Fokke
  Posted 25/06/2009 5:46 pm 0Likes

  Ik dacht dat Lifehacking het doel had om dingen vooral simpeler te maken, en Kukoo hoort daar volgens mij minder goed bij.

  Ik heb de hele dag mijn Entrouage onder Mac open staan maar haal gewoon handmatig de mail op wanneer ik daar aan toe ben. Niets mis mee.

  De Out of Office Reply werkt prima als je het echt nodig vind om mensen te laten weten dat je niet snel reageert, maar wederom: is Lifehacking niet ook bedoeld om te onthaasten?

 • Tj
  Posted 25/06/2009 1:32 pm 0Likes

  e-mail ‘vasthouden’? Het ‘instant’ effect was toch juist de kracht van dit medium? Anders kun je net zo goed weer naar de postbus lopen straks. De crux zit ‘m in het feit dat men nog niet in staat is de ‘informatieoverload’ op gezette tijden voor zichzelf te managen. Met de software zelf kom je inderdaad een heel eind, maar uiteindelijk moet de gebruiker zelf zijn voorwaarden en eigen ritme bepalen. Niet andersom.

 • Tijs
  Posted 24/06/2009 9:30 am 0Likes

  Het klopt dat Kukoo op dit ogenblik veel lijkt op wat een out of office ook zou kunnen doen. Hoewel: als je die auto-reply verschillend wil maken per dag (en binnenkort ook per afzender), dan heb je een “slimmer” systeem nodig. Het is in die richting dat we Kukoo op korte termijn verder ontwikkelen. Op iets langere termijn bouwen we aan een effectieve “tussenlaag”, die naast het filteren ook minder belangrijke email voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld tot ‘s avonds) kan “vasthouden”.

  We zijn er zelf nog niet helemaal uit wat de beste oplossing zou zijn en horen daarom ook graag jullie feedback!

 • J2th
  Posted 23/06/2009 9:43 pm 0Likes

  Waarom gebruikt men niet de out of office hiervoor? Daarin kan je ook de tijden aangeven wanneer je de mail gaat behandelen.

 • Kees Romkes
  Posted 22/06/2009 10:15 am 0Likes

  Alleen high priority mail komt in mijn apple inbox terecht, de rest schuift netjes door op basis van filters, of ik in het “aan” of “cc” veld sta en op basis van welk mailadres (ik gebruik er 5, afhankelijk van werkzaamheden) en alleen de high priority geven mij een melding.

  Als mensen eenmaal bekend zijn met je werkwijze dat je maar eens per 3 uur een bulk aan mail wegwerkt, hoeft er niets aan de hand te zijn. Als dingen kritiek zijn, belt, sms’t, msn’t of twittert iemand me toch wel..

 • Annunaak
  Posted 21/06/2009 9:34 pm 0Likes

  Het lijkt me erg verwarrend werken als de afzender een berichtje krijgt dat je niet direct gaat antwoorden. Ook al gebruik je iets als Kukoo, dan nog kun je je mail wel dagelijks beantwoorden lijkt me. Als iemand sneller antwoord verwacht, dan moet hij me maar bellen. Binnen een dag een antwoord op een mail vind ik persoonlijk snel genoeg en ik vind niet dat de afzender dan een berichtje moet krijgen dat ik mijn mail pas iets later lees, terwijl hij toch nog binnen een dag zijn antwoord krijgt.

 • Robert Houtenbos
  Posted 21/06/2009 3:00 pm 0Likes

  Getest met Gmail forward naar adres@gmail.com.kukoo.com. Werkt prima! Afzender krijgt keurig berichtje, de kukoo.com stats worden keurig bijgewerkt en mail blijft gewoon in de gmail inbox beschikbaar.
  Ik verwacht dat je in de niet gratis versie de templates in de door jou gewenste huisstijl kunt maken.

 • Dennis
  Posted 20/06/2009 11:48 pm 0Likes

  @Edwin – Hoe kun je via filteren in je inbox een bericht naar de afzender sturen die aangeeft dat ze niet direct een antwoord kunnen ontvangen?

 • Erno Hannink
  Posted 20/06/2009 1:42 pm 0Likes

  @Edwin – dat is een goeie tip – niet aan gedacht.

 • Edwin
  Posted 20/06/2009 12:40 pm 0Likes

  Je kan dan toch je normale email forwarden naar gmail.kukoo.com en deze dan weer filteren in je inbox zodat je het oude email adres gewoon kan gebruiken…

 • Erno Hannink
  Posted 20/06/2009 12:05 pm 0Likes

  @Herman – nadeel is dan dat de zender niet weet wanneer je de mail leest – stel maar 1 keer per week. Met deze dienst krijgt de zender een bericht.

 • werkweekvan4uur
  Posted 20/06/2009 12:03 pm 0Likes

  Het lijkt mij een heel gedoe om je e-mailadressen aan te passen, helemaal als je er meerdere hebt! Ik gebruik gewoon Outlook (met meerdere accounts), en heb het automatisch ontvangen uitstaan, ook geen geluidje en envelopje in taakbalk. Dus inderdaad, controle over wanneer je je mail afhandelt en je niet laten afleiden van je taak!

 • Herman Scholten
  Posted 20/06/2009 11:54 am 0Likes

  Je kunt natuurlijk ook gewoon je e-mailprogramma afsluiten en twee keer per dag openzetten. Dan wordt je ook niet lastig gevallen door binnenkomende e-mails.
  Nadeel bij Outlook is dan dat je geen agenda meer hebt. Bij een Mac heb je dat niet en bij Thunderbird ook niet.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]