Lifehacking in 2014, een terugblik

Tja…we ontkomen er niet aan zo aan het einde van het jaar. Een overzicht van 2014 op Lifehacking. Het was een bijzonder jaar, waarin we onder andere een nieuw design kregen en waarin we zagen dat het bezoek via mobiel enorm steeg. Ik zet de hoogtepunten voor jullie op een rij

Meest gelezen post uit 2014

We hebben weer flink wat geschreven voor jullie en vrijwel alle posts worden goed gelezen. Maar er zijn er altijd een paar die er met kop en schouders bovenuit steken. De top 10 van 2014!

 1. Waarom water drinken je ochtend productiever maakt?
 2. Ideale manier om cherrytomaatjes te snijden
 3. De wet van Parkinson – 5 tips over uitstelgedrag in het nieuwe jaar
 4. 6 tips voor rust en ruimte in je leven
 5. Heartbleed – Wat moet je weten over dit lek?
 6. 10 manieren om dagelijks georganiseerd te blijven
 7. Simpele iPhone hack voor een beter sociaal leven
 8. 21 verrassende dingen die in de vaatwasser kunnen
 9. Je oude foto’s laten verstoffen op zolder? Nergens voor nodig!
 10. Hacktoschool: een overzicht van 10 handige tools en technieken voor studenten

Meest gelezen post aller tijden

We publiceren al artikelen sinds 2007 en het is opmerkelijk hoeveel oudere artikelen nog altijd goed gelezen worden. Daarom eveneens een overzicht van de all-time top 10 artikelen die in 2014 het best werden gelezen.

 1. 5 manieren om je wifi signaal te verbeteren
 2. Hoe krijg je bij Netflix toegang tot het Amerikaanse aanbod
 3. Home button van je iphone repareren in 1 minuut
 4. Hoe vang je fruitvliegjes?
 5. Ondertitels downloaden, zonder te zoeken
 6. Ontdooi je vriezer in 10 minuten
 7. Twee vergeten methodes om je Mac sneller te maken
 8. Het ultieme Getting Things Done-overzicht
 9. Leer snellezen in 6 babystapjes
 10. Waarom water drinken je ochtend productiever maakt?

Bezoek via mobiel

De trend die in 2013 al werd ingezet is in 2014 alleen maar doorgetrokken. Het is geen verrassing dat we steeds meer bezoekers krijgen die via een smartphone of tablet ons bezoeken. Met de nieuwe site hopen we jullie daar wat beter in te bedienen. We hebben 27% meer bezoekers via mobiel gekregen ten opzichte van 2013. Wat hier opvalt is dat maar liefst 67% via een Apple apparaat komt, Samsung volgt met 19% en vervolgens HTC met 2%. Dit zijn telefoons en tablets bij elkaar opgeteld. Zeer kenmerkend.

Zoekwoorden

De zoekwoorden verschillen niet veel met 2013. Zo worden we veel gevonden op onze eigen sitenaam, gelukkig maar. Daarnaast zijn de zoekwoorden populair die zorgen voor bezoek naar de all time favoriete artikelen zoals Wifi signaal versterken, Fruitvliegjes, Ondertitels, Vriezer ontdooien en Snellezen

Bron van het bezoek

Ons bezoek komt voor 60% uit zoekmachines. Of eigenlijk alleen Google. Dat is niet zo vreemd met de aard van de artikelen. We schrijven veel artikelen met een langere houdbaarheid en we zijn minder gericht op het snelle nieuws. Een trend die ik in 2014 eveneens op persoonlijk vlak zag is hier tevens gaande, we krijgen heel veel bezoek van onze e-mailnieuwsbrief. Ondanks alle berichten over volle inboxen en information overload denk ik dat veel van onze lezers een weloverwogen keuze maken welke nieuwsbrieven hun aandacht verdienen. Op de derde en vierde plaats staan respectievelijk Twitter en Facebook. Google+ is in tegenstelling tot 2013 van het overzicht verdwenen en we krijgen zelfs dubbel zoveel bezoek via onze RSS-feed dan via Google+. Een leuke bron die nog altijd voor wat bezoek zorgt is Buzzfeed. Onze oude hack voor de goedkope kabelklemmen vindt altijd weer zijn weg op andere blogs. Leuk!

 

Tot zover de terugblik. Het is tijd om de oliebollen klaar te maken en het jaar feestelijk uit te luiden. Rest mij om jullie, onze lezers, hartelijk te bedanken voor jullie steun, aandacht, reacties, opmerkingen, vragen, kritiek, verbeteringen en suggesties het afgelopen jaar. Persoonlijk wil ik bij deze nog Freerk Terpstra en Janine Sterenborg in het zonnetje zetten. Zij zijn dit jaar verantwoordelijk geweest voor de redactie van de site en een constante stroom van leuke artikelen, waar ik ze erg dankbaar voor ben. Daarnaast mijn dank aan Joeke-Remkus de Vries van Forsite Media voor zijn technische hulp in alles wat met WordPress heeft te maken, Bianca Spierenburg van Studio Polkadot voor de nieuwe stijl van ons beeldmerk en Patrick Loonstra voor het ontwerp van de site. Annemieke Nieborg en Adfactor voor de commerciële kant van het verhaal, de uitgevers en producenten met wie we samenwerken om in 2014 weer mooie Weggeef Woensdagen te organiseren en natuurlijk alle auteurs die het afgelopen jaar tot een topjaar hebben gemaakt. Een fijne jaarwisseling en tot in 2015!

(foto: Jay Mantri)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]