Lifehacking in 2008

2008sluiten.pngWe hebben er (bijna) weer een jaar opzitten. 2008 was voor ons duidelijk hét jaar van de doorbraak van Lifehacking. Er is zo verschrikkelijk veel gebeurd en we hebben zulke leuke dingen gedaan. Het is traditie om aan het einde van het jaar met lijstjes, terugblikken en vooruitzichten te komen. Wie zijn wij om tradities te doorbreken? Daarom een overzicht over 2008 op Lifehacking.nl en een korte vooruitblik op het nieuwe jaar!

In 2008 hebben we voor het eerst een vol jaar geblogd op Lifehacking. Dat hebben we met een groeiende groep auteurs gedaan. Sommigen hebben een eenmalige bijdrage geleverd, anderen hebben continu nieuwe artikelen geleverd. We zijn blij met alle bijdragen en we hopen in 2009 weer nieuwe auteurs te begroeten en mooie nieuwe verhalen voor onze lezers te schrijven!

Hoe is het bezoek in 2008?

We hebben in 2008 een flinke groei in bezoek gezien. Over het hele jaar hebben we zo’n 430.000 unieke bezoekers mogen ontvangen die gezamenlijk meer dan 1,5 miljoen pagina’s bekijken. De gemiddelde tijd op de site over 2008 is 2 minuten. In september hebben we de meeste bezoekers ontvangen (55.792) en in mei de minste (30.107)

Wat zijn de meest bezochte artikelen in 2008?

Naast de downloadpagina’s voor zowel 100 Lifehacking tips als Upgrade your Life zijn de volgende artikelen het meest bezocht in 2008

 1. Hoe vang je fruitvliegjes
 2. PDF bestanden maken en samenvoegen
 3. 14 Mindmap programma’s voor de PC
 4. Internet op laptop via telefoon
 5. Een huis versus Google Maps
 6. Kan een scanner ook een lifehack zijn?
 7. Snel YouTube filmpjes downloaden met Tooble
 8. Nooit meer iets vergeten: Evernote
 9. Alleen geCC’d? Dan graag een andere kleur
 10. 10 papieren GTD systemen

Wat zijn de meest populaire categorieën op Lifehacking?

 1. Algemeen
 2. Windows
 3. Web 2.0
 4. Kantoortips
 5. Mac
 6. Persoonlijke ontwikkeling
 7. Thuis tips
 8. Opvoed tips

De meest populaire tags in 2008

 1. Slimmer werken
 2. GTD
 3. mindmap
 4. Sneltoetsen
 5. Quicksilver
 6. Outlook
 7. Mac
 8. E-mail
 9. Software
 10. Word

Welke artikelen hebben de meeste reacties in 2008?

 1. 15 dingen die je altijd in je auto moet hebben (110 reacties)
 2. Download nu gratis het Lifehacking eBook! (80 reacties)
 3. Passend straffen (53 reacties)
 4. (her)Gebruik je oude automatische stempels! (52 reacties)
 5. Vergroot je e-mail opslagruimte met een eigen PST-bestand (50 reacties)
 6. Alleen geCC’d? Dan graag een andere kleur. (47 reacties)
 7. Powerup voor OpenOffice.org (44 reacties)
 8. Lifehack je Gmail account met mail aliassen (41 reacties)
 9. Alleen nog maar online werken (40 reacties)
 10. 10x broodnodige -gratis- applicaties voor je mac (37 reacties)

Terugblikken op 2008

Terugkijkend op 2008 kunnen we wel zeggen dat we met Lifehacking een mooi jaar achter de rug hebben. Onze samenwerking met Nu.nl zorgt er nog steeds voor dat we elke dag een eigen pagina op deze nieuwssite hebben en dat we recent een fraaie special op Nu Zakelijk hebben gemaakt. Lifehacking Academy blijft in populariteit en bekendheid groeien, onze boeken worden meer gedownload en verkocht en het aantal lezingen en workshops over Lifehacking neemt ook toe. We zijn enorm trots dat we de uitgeefwereld in Nederland hebben wakkergeschud. Samen met Van Duuren Media en A.W. Bruna hebben we boeken gratis weggegeven terwijl ze ook in de boekhandel te koop liggen. Zowel wij als de uitgever zien de positieve effecten van deze acties. Het gedachtengoed van Lifehacking wordt meer verspreid maar ook de verkoop van de boeken neemt toe door de downloads.

Vooruitzichten

Hoe wordt 2009? Nog leuker! Nog mooier! We zijn nog steeds druk bezig met de nieuwe site. Helaas heeft deze wat vertraging opgelopen, maar we verwachten in de eerste maanden van 2009 met een fraaie nieuwe site te komen. Er komen meer boeken, we zijn aan het nadenken over een tijdschrift, we gaan meer met video doen. Maar ook de Lifehacking Academy zal gewoon doorgaan. Op 26 maart vind de volgende Academy weer plaats in Amsterdam.

Eén van de grootste persoonlijke vooruitzichten is dat ik in 2009 meer tijd zal gaan maken voor het Lifehacking platform. Ik heb mijn baan opgezegd en zal als ZZP’er een nieuwe carrière gaan opbouwen. Eén van mijn werkzaamheden zal zijn om het platform en (laat ik het voorzichtig zeggen…) de community achter Lifehacking beter vorm te geven, meer mogelijk te maken, meer artikelen te schrijven, nieuwe vormen vinden om Lifehacking onder de aandacht te brengen. Ik zie er enorm naar uit om meer tijd en energie te kunnen steken in Lifehacking en me er meer mee bezig te kunnen houden dan in de avonden en de weekenden. Hopelijk gaat het zijn vruchten afwerpen in 2009!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Kees Romkes
  Posted 31/12/2008 3:52 pm 0Likes

  Wat een fijn overzicht en hoeveel boeiends gaat er wel niet in 2009 gebeuren !

  Tot snel !

 • Nathalie Zeerleder
  Posted 30/12/2008 4:25 pm 0Likes

  Beste allemaal van Lifehacking.nl,

  Via deze weg wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet, harde werk en ontzettend waardevolle bijdrage om het leven en werken makkelijker en leuker te maken.

  Op het seminar ‘Slimmer werken, slimmer werken’, georganiseerd door Volkskrant Banen, heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het fenomeen ‘lifehacken’. Martijn (Aslander) heeft mij ontzettend geïnspireerd en dit enthousiasme kon ik tijdens een heel korte presentatie/ workshop op mijn werk (ik werk voor een stichting) aan mijn collega’s doorgeven.
  Op onze werkvloer komen langzaam de veranderingen op gang en ik ben beter op de hoogde van nieuwe events mbt mijn werk, en nieuwe ideeën, uitvindingen en gadgets op het gebied van lifehacking. En dat allemaal en nog veel meer dankzij jullie!

  Ik wens jullie en alle lifehackers een creatief en inspirerend 2009!!

 • Jan vdP
  Posted 30/12/2008 2:11 pm 0Likes

  Van harte het succes van de site en alles er om heen.

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 30/12/2008 12:11 pm 0Likes

  Nog leuker, nog mooier.. ik zie dat helemaal zitten Frank met je zzp-move. Heel veel succes gewenst.

  Ook leuk om te zien dat er een artikel van mij in de top 10 staat. 🙂

 • Marger
  Posted 30/12/2008 11:27 am 0Likes

  Ha Frank,

  leuk om te lezen dat het zo goed gaat met deze site. Op een avond in april 2007 hoorde ik in een select groepje op de GTD NL-bijeenkomst dat de site eraan zat te komen en kijk eens waar jullie nu staan. Ik tel zo snel 712 artikelen, gepost in een kleine anderhalf jaar! En dan geen wazige blogberichtjes, maar pure nuttige info, netjes hoor.

  Ik mag dromen dat de nieuwe site van mij en mijn vriendin net zo succesvol kan worden 😉

Comments are closed.