Lifehacks om vrijdag de 13de te overleven…

Morgen is het 13 maart. Op zich een doodnormale datum, ja. Maar 13 maart valt dit jaar op een vrijdag, en dat verandert de zaak. Traditiegetrouw zit een ongelukje op deze datum immers in een nog kleiner hoekje, zo predikt het bijgeloof. Omdat het natuurlijk nooit kwaad kan om jezelf veilig te houden, zetten we graag een aantal tips voor je op een rijtje om vrijdag de 13de zonder kleerscheuren door te komen.

Bijgeloof op vrijdag de 13de

  • Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat hoefijzers een gelukssymbool zijn. Daarom is het hartstikke logisch om er een aan je deur te hangen. Zorg er echter wel voor dat je dat niet op vrijdag de 13de doet; dan kun je sowieso beter geen grote klussen aanpakken. Bonustip: hang het hoefijzer op met de uiteinden naar boven om te voorkomen dat het geluk er uit loopt.

  • Hou tijdens het eten het zoutvaatje extra goed vast. Zout knoeien brengt namelijk ongeluk… vooral op vrijdag de 13de. Gelukkig is het mogelijk het ongeluk af te wenden, namelijk door vervolgens wat zout over je schouder te gooien.

  • Ze zijn verdraaid zeldzaam, maar als je een klavertje vier weet te vinden, zit je natuurlijk gebakken. Geen succes? Misschien kan een gewoon klavertje je een semi-goede dag bezorgen.

  • Om ervoor te zorgen dat je op vrijdag de 13de veilig blijft, kun je natuurlijk het best een chilldag inplannen. Zorg voor een kant-en-klaarmaaltijd en maak het jezelf gemakkelijk op de bank. Er is vast wel een leuke serie om te bingen op Netflix!

  • Het getal 13 wordt sowieso als een ongeluksgetal gezien. Sommige flats kennen zelfs geen 13de verdieping, en in vliegtuigen wordt de 13de rij ook weleens overgeslagen. Beter volg je dit voorbeeld en blijf je dus verre van het getal.

  • Het is beter om op vrijdag de 13de geen kappersbezoek te plannen. Laat je haar maar een dagje verslonzen. Als je (door het borstelen) haar verliest en een vogel dat gebruikt om een nest te bouwen, kun je namelijk kaal worden.

  • Kinderen die op vrijdag de 13de geboren zijn, hebben de rest van hun leven pech. Waarschijnlijk heeft dit oude bijgeloof Steve Buscemi, Kat Dennings, Julia Louis-Dreyfus, Kate Walsh, Mary-Kate en Ashley Olsen, en Christopher Plummer echter overgeslagen. Zij doen het namelijk best aardig…

  • Nog zo’n bijzonder bijgeloof: als je onder een ladder door loopt, bestaat de kans dat je later opgehangen wordt… Deze mythe dateert uit de Middeleeuwen, toen dat nog een reëel risico was. Kun je die ladder toch niet vermijden? Kruis dan je vingers totdat je een hond ziet… 🙃

  • Schepen die op vrijdag vertrekken staat het noodlot te wachten. Stel die cruise dus nog maar even uit… Of nou ja, misschien is reizen sowieso niet zo’n goed idee. Een soortgelijke mythe stelt namelijk dat alle reizen die op vrijdag zijn begonnen pech zullen ondervinden.

  • Drie dingen die je niet moet doen op vrijdag de 13de: je schoenen op tafel zetten, in slaap vallen op een tafel of aan tafel zingen. We weten niet in hoeverre je een tukkie wilde doen, maar om het ongeluk – en een stijve nek! – af te wenden, raden we je aan gewoon in bed te kruipen.

Toch een beetje nerveus na al deze ongelukkige tips? Zo voorkom je nachtmerries!

Wat vind je van deze hack?
8Te gek3Leuk2Serieus?0Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]