Met deze tips haal je alles uit je Netflix-abonnement

De tijd dat we op vrijdagavond tot diep in de krochten van de nacht in de kroeg stonden te muilen of spares gooiden op de bowlingbaan is voorbij. Jij zit op je vrije avondje natuurlijk gewoon met een Netflix-stream voor je neus, zoals het hoort. Maar zeg ‘s, Alice, hoe diep ben je al down the rabbit hole gegaan? 

Na het lezen van deze Netflix-tips weet je precies hoe je het aanbevelingssysteem kunt optimaliseren, hoe je het aanbod binnen verborgen subgenres kunt checken en hoe je als eerste nieuwe functies kunt testen. Kort gezegd: we zetten voor je op een rijtje hoe je alles uit je Netflix-abonnement kunt halen!

Houd je kijkgedrag in de gaten

Het aanbevelingssysteem van Netflix werkt met algoritmen. Hierdoor krijg je eerst te zien wat Netflix dénkt dat jij leuk vindt. Als je een serie of film leuk vindt, doe je er dan ook goed aan een duimpje omhoog te geven. Daarmee wordt het algoritme steeds beter. Om het algoritme niet te vervuilen, kun je ook gekeken shows weghalen. Dat is bijvoorbeeld handig als iemand anders je account heeft gebruikt, maar jij het gekeken programma niet leuk vindt.

Wat betekenen de scores en sterren?

Bij een titel die je niet gekeken hebt, zie je een match-score. Dat percentage is gebaseerd op je eigen beoordelingen én de beoordelingen van Netflix-gebruikers die een vergelijkbare smaak hebben. Het zijn dus geen recensies door critici. De sterren werken op een soortgelijke manier: het oordeel van mensen die van dezelfde films en series houden als jij bepaalt het aantal sterren dat je ziet.

Verborgen subgenres checken

Een sci-fi-anime, horror-comedy of politieke thriller kijken? Die genres vind je helaas niet op de homepage… Om bij deze genres te komen, zoek je eerst het nummer van het genre op, bijvoorbeeld via Ogres-Crypt. Het nummer van sci-fi-anime blijkt bijvoorbeeld 2729 te zijn. Vervolgens ga je naar www.netflix.com/browse/genre/#####, waarbij je de hekjes vervangt door het nummer van het gewenste subgenre. De url wordt in dit geval dus: www.netflix.com/browse/genre/2729

Speel Netflix Roulette

Schiet je alles bij voorbaat al af? Probeer dan Netflix Roulette! Via deze website kun je at random titels voorbij laten komen. Als je iets met z’n tweetjes iets wil kijken, is er ook nog Date Night. Daar kun je allebei je favoriete film selecteren. De website geeft je vervolgens een aantal opties waar je allebei blij van zou moeten worden.

Een film of serie aanvragen bij Netflix

Staat die ene film die je graag wilt zien er niet tussen? In dat geval kun je een suggestie indienen. Netflix geeft aan die informatie daadwerkelijk te gebruiken om nieuwe films en series in te kopen. De proef op de som neem je hier.

Wie gebruikt mijn Netflix-abonnement?

Ondanks dat de streaminggigant het eigenlijk niet goed vindt, delen de meesten mensen hun Netflix-abonnement met vrienden en familie. Bang dat die aasgieren je inloggegevens ook weer door hebben gespeeld? Check dan deze pagina, waar je een lijst van alle IP-adressen krijgt die de afgelopen periode op je Netflix-account hebben ingelogd. Om ongenode bloedzuigers van je account te kicken, kun je het beste in één keer alle aangemelde accounts afmelden en je inloggegevens veranderen.

De ondertiteling aanpassen

Soms is die witte ondertiteling afschuwelijk… Gelukkig kun je de ondertiteling op Netflix naar hartenlust aanpassen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende lettertypes, kleuren, achtergronden en vensters. Ook kun je de afmeting bepalen en kiezen voor een schaduw. Om de ondertitels aan te passen, ga je naar Account, My Profile en Subtitle appearance.

Wat vind je van deze hack?
6Te gek23Leuk1Serieus?2Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]