Microsoft brengt Het Nieuwe Werken verder in de organisatie

Normaal schrijven we op Lifehacking niet veel over reclamecampagnes en zijn we wars van cases rondom het bedrijfsmatig inzetten van nieuwe online instrumenten en Het Nieuwe Werken. Maar we maken deze keer een uitzondering, omdat deze campagne van een uitzonderlijke kwaliteit is. Microsoft medewerkers zijn de afgelopen negen weken actief geweest in een exclusief online sociaal netwerk The Silver Line Society. Het is echter een fictieve research project, bedacht door bureau INDIE en is door Microsoft Nederland ingezet om een volgende stap te zetten in het Nieuwe Werken. Deze vernieuwende vorm van organisatieontwikkeling laat het samenwerkend vermogen tussen medewerkers op een natuurlijke en leuke manier groeien. De bedachte Alternate Reality Game (een interactief verhaal wat zich zowel online als ‘in real life’ afspeelt) laat medewerkers ervaren hoe ze bij het virtueel samenwerken technologie voor zich kunnen laten werken. Met andere woorden,van het verhogen van de persoonlijke productiviteit naar het verhogen van de collectieve productiviteit.


Hoe werkt The Silverline Society?

http://www.youtube.com/watch?v=QZ–HZkwEks

Medewerkers ontvingen opdrachten en cryptische documenten die zij door onderlinge interactie en inzet van social networks konden oplossen. Zonder het te weten, speelden de medewerkers hiermee de hoofdrol in een Alternate Reality Game. Via online samenwerking werden diverse problemen verrassend snel opgelost. Experimenteren met en het toepassen van nieuwe technologieën zorgden ervoor dat men de toegevoegde waarde ervan ervaart en dit stimuleert de toepassing ervan in dagelijkse patronen.
Bij Dutch Cowboys kun je de volledige beschrijving van de campagne lezen. Ben je binnen je organisatie belast met de implementatie van Het Nieuwe Werken en andere productiviteits-verhogende programma’s? Laat je dan inspireren door het werk van Microsoft.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • EdwinP
    Posted 09/12/2010 8:49 am 0Likes

    Leuk initiatief van MS… Maar deze manier van “collaboration” en empowerment van mederwerkers heeft IBM toch al jaren ? Op dit moment in Versie 3 van Connections… MS lijkt ietwat achter te lopen..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]