Microsoft Email Prioritizer Outlook plug-in

View Larger ImageMicrosoft Office Labs heeft een nieuwe, gratis plug-in gelanceerd voor Outlook: Email Prioritizer. Deze plug-in probeert de mail in je inbox te sorteren op belangrijkheid en urgentie, zodat het eenvoudiger wordt om snel je mail te verwerken. Daarnaast heeft hij een ‘Do Not Disturb’ knop die ervoor zorgt dat je een tijd (tussen de 10 minuten en 4 uur) door kunt werken zonder dat er nieuwe e-mail binnenkomt.

Dit soort plug-ins worden door Microsoft gebouwd om nieuwe functionaliteit voor Office te testen. Misschien dat het dus een feature wordt in een nieuwe versie van Outlook, misschien ook niet. In elk geval kun je het nu proberen wanneer je tenminste werkt met Outlook 2007 en je mail ophaalt van een Exchange server (dus niet via POP vanaf GMail bijvoorbeeld).

Zie de website: Email Prioritizer.

Dit soort functionaliteit was overigens al buiten Microsoft om beschikbaar via een andere plug-in: ClearContext. De personal versie van ClearContext (in beta) is ook gratis te gebruiken.

De beste oplossing wat mij betreft voor het snel leegwerken van je inbox is nog steeds het werken met ‘Getting Things Done‘. Dat is een denksysteem, geen plug-in; het werkt dus niet alleen voor je e-mail, maar voor alle informatie die je leven binnenkomt.

Wanneer je je inbox leegmaakt met de principes van ‘Getting Things Done’ maakt het niet zoveel uit hoe je berichten zijn gesorteerd in je inbox en heeft zo’n plug-in dus niet zoveel zin. Je verwerkt je mails één voor één totdat alles verwerkt is. (In mijn boek ‘Elke dag je hoofd en inbox leeg‘ heb ik stap voor stap beschreven hoe je dat in Outlook met een paar strategisch gekozen mappen en extra knopjes kunt doen.)

Als je dat handig doet gaat dat supersnel en heb je na afloop het voordeel van een compleet overzicht en een helemaal lege inbox!

Het goede nieuws van deze plug-in is volgens mij dat de ontwikkelaars van Microsoft aandacht beginnen te krijgen voor de problemen van overvolle inboxen. Als ze nieuwe functionaliteit ontwikkelen om daar steeds beter mee om te gaan, maken ze een boel mensen blij schat ik.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

 • Andros
  Posted 18/09/2008 6:42 pm 0Likes

  Dit is inderdaad een fantastische ontwikkeling!

  Zou willen dat zoiets ook voor Gmail/Google Apps Mail beschikbaar kon worden gemaakt. Gebruik nu een ‘lab feature’ in Google Mail: “Email Addict”. Hiermee wordt voor een periode van 15 minuten je Gmail onbruikbaar… tenzij je refreshed 😉

  Ze omschrijven het zelf als volgt:

  “Email Addict by Michael D
  Lets you take a break from email and chat by blocking the screen for fifteen minutes and making you invisible in chat.”

Leave a comment

[wpterms id="3193"]