Migraine en een sociaal leven 

Je hebt alles geregeld voor dat leuke feestje met je familie of vrienden. Je bereidt alles voor en stelt je al helemaal in op een leuke dag. Maar dan begint de avond ervoor een lichte hoofdpijn van een migraine aanval. Wat nu?

Je hebt gelijk al geen zin meer in morgen. Daarbij komt ook nog een slecht geweten, omdat je vrienden en familie weer moet afzeggen. De aanval verergert en je weet nu al: ‘de komende 3 dagen/nachten ben ik uitgeteld’. Iedere keer als zoiets voorkomt, wordt het vertrouwen in je eigen lichaam minder.

Je houdt na een tijdje op met afspraken maken. Vaak komt het voor dat je nog maar weinig goede vrienden hebt, omdat er veel mensen zijn die geen begrip hebben voor jouw problemen die ontstaan door migraine. Zelfs wanneer je vrienden wel begrip voor je situatie hebben, blijft er meestal een slecht geweten. Dit maakt een groot probleem, hoe dan ook nog groter.

Wat kun je eraan doen?

Het is belangrijk om het vertrouwen in je lichaam weer te herstellen. Dit kun je doen door afspraken die je maakt na te komen. Wees dus voorzichtig met de afspraken die je maakt, dit voorkomt dat je weer allerlei zaken moet afzeggen. Na een tijdje  Als dit vertrouwen weer verbeterd, dan gaat je algemeen welbevinden er ook op vooruit.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • mikkie
  Posted 14/05/2017 11:28 am 0Likes

  “Vertrouwen in je lichaam”. Als je na jaren er achter komt dat je migraine krijgt van rauwkost- dus de migraine is een reaktie vanuit de darmen- heeft dat mi niets meer te maken met vertrouwen in je lichaam maar gewoon een defect. Toen ik zonder rauw fruit en groente verder ging/kón met mijn leven. kwam het vertrouwen vanzelf weer terug.

 • Liesbeth Dolman
  Posted 13/05/2017 10:06 pm 0Likes

  Ik geloof dat ik zelden zo’n nietszeggend artikel heb gelezen… De auteur heeft ongetwijfeld ervaring met de materie – waarom zou je er anders dit over schrijven – maar uit de tekst zou je bijna het tegenovergestelde denken.

  • Petra
   Posted 13/05/2017 10:19 pm 0Likes

   Helemaal mee eens! Ik ben zelf migraine patient en dacht misschien iets interessant te kunnen lezen….wat een afknapper! Totaal geen inhoud, gaat nergens over.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]