Migraine en een sociaal leven 

Je hebt alles geregeld voor dat leuke feestje met je familie of vrienden. Je bereidt alles voor en stelt je al helemaal in op een leuke dag. Maar dan begint de avond ervoor een lichte hoofdpijn van een migraine aanval. Wat nu?

Je hebt gelijk al geen zin meer in morgen. Daarbij komt ook nog een slecht geweten, omdat je vrienden en familie weer moet afzeggen. De aanval verergert en je weet nu al: ‘de komende 3 dagen/nachten ben ik uitgeteld’. Iedere keer als zoiets voorkomt, wordt het vertrouwen in je eigen lichaam minder.

Je houdt na een tijdje op met afspraken maken. Vaak komt het voor dat je nog maar weinig goede vrienden hebt, omdat er veel mensen zijn die geen begrip hebben voor jouw problemen die ontstaan door migraine. Zelfs wanneer je vrienden wel begrip voor je situatie hebben, blijft er meestal een slecht geweten. Dit maakt een groot probleem, hoe dan ook nog groter.

Wat kun je eraan doen?

Het is belangrijk om het vertrouwen in je lichaam weer te herstellen. Dit kun je doen door afspraken die je maakt na te komen. Wees dus voorzichtig met de afspraken die je maakt, dit voorkomt dat je weer allerlei zaken moet afzeggen. Na een tijdje  Als dit vertrouwen weer verbeterd, dan gaat je algemeen welbevinden er ook op vooruit.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]