Nooit meer vergeten waar je je auto geparkeerd hebt

Shiiiiit, waar stond-ie ook alweer? Naast dat ene blauwe busje, toch…? Op de derde verdieping misschien? Het overkomt de beste weleens: totaal vergeten waar je je auto ook alweer had geparkeerd. Gelukkig ben jij de volgende keer dat je een dagje gaat shoppen goed voorbereid! Met deze tips vergeet je namelijk nóóit meer waar je je auto hebt geparkeerd.

1. Sla je locatie op in een app

Er zijn verschillende apps, zowel voor Android en iOS, waarop je tot op een paar meter nauwkeurig kunt opslaan waar je auto staat. Deze apps werken meestal met gps en laten je op een landkaart je huidige locatie opslaan. Er zijn talloze apps, zodat je er misschien een aantal moet proberen voordat je er eentje vindt die je bevalt.

2. Haal meer uit Google Maps

Wist je dat je in Google Maps ook gewoon je parkeerplek kunt opslaan? Daarvoor tik je op het blauwe bolletje dat je huidige locatie aangeeft – het kan zijn dat je eerst een stukje moet inzoomen voordat je er goed op kunt klikken. Dit opent vervolgens een menu, waarbij één van de opties ‘je parkeerplaats opslaan’ is. Vervolgens verschijnt er een label met een ‘P’ bij die locatie. Als je daar weer op klikt, kun je nog allerlei informatie toevoegen, zoals het tijdstip dat je parkeerkaartje afloopt.

3. Probeer geinige gadgets

Je kunt dus heel veel bereiken met enkel je telefoon. Voor echte gadget-freaks zijn er echter ook verschillende geinige hebbedingetjes op de markt. Je kunt deze bijvoorbeeld in je sigarettenaansteker stoppen. De werking verschilt verder niet veel van de hierboven genoemde apps. De gadget maakt namelijk verbinding met een app op je telefoon. In deze app zie je vervolgens waar je auto geparkeerd staat.

4. Graaf in je geheugen

Geen telefoon of gadget om je te helpen? Dan zit er niets anders op om diep in je geheugen te graven! Denk terug aan het moment dat je de parkeerplaats opreed. Welke kant ging je vervolgens op? En hoe ver was het vanaf je parkeerplaats naar de uitgang? Hoeveel trappen heb je beklommen? Probeer ook vooral de deur terug te vinden waar je de garage verliet. Vanaf daar is het vaak gemakkelijker zoeken.

5. Onthoud kenmerken

Om je te helpen je auto terug te vinden, kun je ook terugdenken aan dingen die je onderweg zijn opgevallen. Stond er een grote pilaar in de buurt? Kun je je een groepje bomen herinneren? Of viel je oog misschien op een rij winkelwagentjes? Probeer je de parkeerplaats en de omgeving zo goed mogelijk voor te stellen.

6. De beste zoekstrategie

Er is niets meer aan te doen… Je bent je auto kwijt en kunt je echt totaal niet meer herinneren waar je geparkeerd staat. Het is nu een kwestie van gedisciplineerd zoeken. Je doet dat het beste door systematisch alle rijen af te gaan. Het is misschien niet de snelste manier, maar uiteindelijk wel de enige manier waarop je gegarandeerd je auto terug vindt.

7. Een goede voorbereiding

Oké, je hebt er nu niets meer aan, maar probeer volgende keer dus wel goed om je heen te kijken. Probeer ook dichtbij een opvallend object te parkeren. Een bord, een lantaarnpaal of een boom; als het zelfs van een afstandje maar opvalt! In een parkeergarage kijk je goed naar de verdieping en schrijf je deze eventueel op. Het kan ook handig zijn om dichtbij de uitgang te parkeren. Of om gewoon je telefoon met Google Maps mee te nemen…

Tell Us What You Think
12Te gek18Leuk9Serieus?8Meh...9Stom

About Author

1 Comment

  • Yello
    Posted 28/12/2019 12:58 pm 0Likes

    En wat als je in Parijs onder de grond parkeert, vervolgens via een stalen deur (alleen UITGANG!) op straat komt? Dan moet je nog de ingang vinden van die garage…. kan best tricky zijn.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]