Nu ook taken in Google Calendar

Kregen we een paar maanden geleden al een takenlijstje in GMail, nu wordt de functionaliteit ook geïmplementeerd in Google Calendar!

De nieuwe functionaliteit verschijnt rechts van je kalender als je klikt op ‘Tasks’, in de linkerbalk naast je kalender.

Als je al gebruik maakte van de takenlijst in GMail, kun je je taken nu terugvinden in de kalender. Maar niet alleen in de zijbalk aan de linkerkant, ook in de agenda zelf verschijnen taken nu.

Acties met een einddatum worden namelijk automatisch in het “All day” deel van de agenda geplaatst.

tasks-direct-in-gcal.png

Je kunt nu ook taken gelijk toevoegen op een specifieke dag. Klik op “Task” in de pop-up die verschijnt als je ergens klikt om een nieuw item aan te maken.

Uiteraard is het, net als de taken in GMail, geen compleet pakket vol met tagging, locaties, smart lists en al die dingen die we kennen van systemen als Nozbe en Remember The Milk, maar het zal voor veel mensen genoeg zijn.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Thomas Vanhoutte
  Posted 22/02/2012 8:47 pm 0Likes

  Handig die taken, ik vind het alleen jammer dat dit gedeelte ook geen update heeft gehad op grafisch vlak net zoals de andere producten van Google.

 • Dorienke
  Posted 23/09/2010 9:51 am 0Likes

  Erg handig op je Andriod mobiel in combinatie met de app “Gtask”
  zie http://nl.androlib.com/android.application.org-dayup-gtask-jziEi.aspx

 • Martijn Engler
  Posted 14/05/2009 1:34 pm 0Likes

  JJ: Google Calendar moet in het Engels staan voor de nieuwe feature verschijnt. Dit is vaker met producten van Google en wordt dan later pas uitgerold naar de gebruikers van andere talen.

 • JJ
  Posted 14/05/2009 1:27 pm 0Likes

  ik zie geen ‘tasks’ noch ‘taken’ in de linkerbalk naast de kalender

Leave a comment

[wpterms id="3193"]