Onderzoek laat zien: Nieuwe gewoonte na 66 dagen

Ik dacht altijd dat een nieuwe gewoonte na zo’n 21 dagen in je systeem zat. Geen idee waar ik dat vandaan had gehaald, ooit eens ergens gelezen. Maar wat blijkt nu? Britse onderzoekers hebben 96 studenten de taak gegeven om een nieuwe gewoonte te krijgen die gerelateerd is aan de gezondheid. Het resultaat?

The average time to reach maximum automaticity was 66 days, although this varied greatly between participants from 18 days to a predicted 254 days (assuming the still rising rate of change in automaticity at the study end were to be continued beyond the study’s 84 days).

Niks 21 dagen, maar 66 dagen! Nu zijn de onderzoekers zelf erg terughoudend omdat het hier om een specifieke gewoonte gaat die aan je gezondheid gerelateerd moet zijn. Verder is het lastig om de data te valideren omdat deze door de participanten zelf ingevoerd moest worden. Maar goed, een nieuwe gewoonte is dus klaarblijkelijk niet zo maar aan te leren…

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

  • yustme
    Posted 27/01/2011 6:40 pm 0Likes

    Gratis weggeven wat een ander verkoopt. nu dit thema is in deze tijd van voedselbanken, gratis winkels voor 2ehands meubelen en kleding een redelijk bekend begrip. Ik ken veel mensen met een gratis website op bijvoorbeeld wordpress of google en ook het algemeen bekende typepad. Gratis recepten, gratis boeken, wat ik het beste gratis boek vond was een boek over taal gebruik eenvoudig en steeds dezelfde woorden gebruiken voor het zelfde onderdeel of voorwerp. Dus gratis, gratis reclame in de brievenbus, en een gratis advies voor een hypotheek. De laatste twee willen toch geld en ik gratis aandacht. Gratis filosofie, waarom wilt men iets gratis, wat toch een doel heeft als is maar naamsbekendheid of om af te schrijven van de belasting. Goddienst is gratis maar men moet zich vernederen, deur na deur afgaan, traktaatjes vaak voor uitdelen en donaties geven om het in stand te houden. En wat krijgt men ervoor terug liefde, een beter karakter, mits men bereid is te veranderen, en de meeste religieuze boeken zijn nog gratis te downloaden ook Zo ook op bovenstaande site http://www.baktamagazijn.blogspot.com een gratis blog. Ongeacht hoeveel bezoekers er komen! iets voor u. kom eens langs voor een gratis te lezen EBook, over filosofie of religie, kennis (zelfs een receptenboek) en wat is subsjie? Lees verder op de blog ohm shanti Hari

  • Mischa Coster
    Posted 21/10/2010 3:37 pm 0Likes

    21 dagen is redelijk standaard voor simpelere (fysieke) handelingen. Voor mentaal complexere ‘gewoonten’ varieert het onderzoek. Er bestaat een 40-dagen methodiek die uitgaat van 40 dagen om nieuw gedrag aan te leren, op basis van attitudeverandering. 61 dagen lijkt me daarom prima om aan te houden als gedragsveranderingstermijn. Bij Blended Coaching hanteren wij altijd trajecten van 2-5 maanden om nieuw gedrag onbewust bekwaam te maken.

  • Debora
    Posted 21/10/2010 2:10 pm 0Likes

    @Richard. Ik vind geen enkele sport echt leuk. Of vind niets doen iig altijd leuker. Maar ja, het is wel goed voor me.
    Maar waar het me om ging is aan te geven dat de “although this varied greatly between participants from 18 days to a predicted 254 days” in de tekst wat mij betreft meer waarheid bevat dat 66 of 21 of hoeveel dagen dan ook. Het aantal dagen verschilt per mens, per gewoonte.

  • Richard
    Posted 21/10/2010 1:18 pm 0Likes

    @Debora, dat is geen gewoonte dat is dus kennelijk een must jou die je niet wilt doen. Ga dan een sport doen die je wel leuk vindt om te doen dan is het geen must meer.

  • Debora
    Posted 21/10/2010 1:11 pm 0Likes

    Na ruim een jaar bijna elke week meerdere dagen te sporten was het bij mij nog geen gewoonte.

  • Robin
    Posted 21/10/2010 10:40 am 0Likes

    Volgens mij speelt de motivatie en wilskracht (noem het discipline als je wilt) van de persoon die iets wil veranderen ook een grote rol. Ik hoorde laatst dat als je iets 5 dagen doet het al onderdeel van je systeem is. http://www.freshcreation.com/2010/10/zen-the-art-of-life-management/

Comments are closed.