Geen beest in bed? Zo heb je alsnog lekkere seks

Seks kan soms best ongemakkelijk zijn. Zeker als je je niet helemaal zelfverzekerd voelt, kan het een behoorlijke opgave zijn om van seks te genieten. Je hoort misschien allerlei verhalen van wilde seks terwijl jij het liefst je oren en ogen bedekt en denkt: niet voor mij! Onderstaande tips kun je gebruiken als je (nog?) geen beest in bed bent, maar wel van seks wilt leren genieten.

Laat verwachtingen los

Als jij denkt dat je gespierd, slank, opgedoft en perfect geschoren op je partner moet liggen wachten met een roos in je mond, dan maak je het jezelf wel heel moeilijk. Verwachtingen en de invulling die wij (ongevraagd) aan andermans verwachtingen geven, kunnen een gigantische rem op je seksleven zijn. Daarnaast zijn mannen nogal visueel ingesteld. Als hij je niet aantrekkelijk zou vinden, zou hij niet met je naar bed gaan. Dus begin met de situatie accepteren zoals die is. Ben je niet zelfverzekerd genoeg om in volle naakte glorie uitbundige seks te hebben? Dat is helemaal oké; door dat te accepteren kun je werken met wat je hebt.

Maak de omstandigheden zo comfortabel mogelijk

Niemand ziet er echt aantrekkelijk uit in een kale witte ruimte met tl-licht. Zorg dus voor verzachtende omstandigheden waar jij je prettig bij voelt. Doe bijvoorbeeld het licht uit, of steek wat kaarsen aan. Kaarslicht is ontzettend flatterend voor elk lichaam. Ben je onzeker over wat er hier en daar misschien wiebelt tijdens de seks? Hoewel dat niet nodig is, kan het wel iets zijn dat je tegenhoudt. Hou daarom bijvoorbeeld je beha aan als je dat fijn vindt (doen ze in films ook altijd!) of trek de deken helemaal over jullie heen. Je hoeft jezelf niet te verstoppen, maar doe waar jij je prettig bij voelt en wat jou een zelfverzekerd gevoel geeft. Als jij je niet druk hebt hoeven maken over wiebels, huidplooien of andere dingen die heel menselijk zijn, dan heb je je waarschijnlijk wel kunnen focussen op jezelf en je partner.

Kies je standjes zorgvuldig

Sommige standjes kunnen behoorlijk confronterend zijn. Voor een vrouw kan dat bovenop zijn, waarbij alles ‘on full display’ is of voor mannen wanneer je een variatie op de missionaris doet en je rechtop op je knieën voor haar zit. Maak het jezelf dus niet te moeilijk door te denken dat je de hele kamasutra uit moet kunnen voeren om goeie seks te hebben. Waar het in de eerste plaats altijd om draait, is dat jullie ervan genieten. Kies daarom bijvoorbeeld voor een standje waarbij jullie heel dicht op elkaar liggen (extra goed voor de wrijving) of voor een lepeltje-lepeltjehouding. Zo ben je wel intiem zonder je druk te hoeven maken over alles wat al dan niet zichtbaar is.

Love je lijf

Als laatste tip willen we je graag meegeven dat houden van je eigen lijf heel belangrijk is. Je hebt er ten slotte maar één gekregen en daar moet je het je hele leven mee doen. Een goede relatie met jezelf en je eigen lijf is essentieel om niet je hele leven lang met een zwaar gevoel te zeulen wat jouw lichaam aangaat. Lees hier onze tips over hoe je van je eigen lijf kan leren houden.

Wat vind je van deze hack?
2Te gek3Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]