Outlook 2007 plotseling in het Zweeds

Vorige week stuurde Microsoft een update voor Windows 10 de wereld in waardoor voor veel gebruikers Outlook 2007 plotseling in het Zweeds is. Voor sommigen zal dit een mooie manier zijn om hun kennis van deze Scandinavische taal even bij te spijkeren, maar voor de meesten zal het echter gewoon heel vervelend zijn. Wij leggen je uit hoe je de update terugdraait.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kun-je-een-mail-annuleren/

Open allereerst de lijst met geïnstalleerde updates. Je vindt deze door vanuit het Start-menu te zoeken op de term updates. In Windows 7 heet de optie die je zoekt Geïnstalleerde updates weergeven. In Windows 10 heet het Geschiedenis van updates weergeven en moet je in het venster dat geopend wordt nog even klikken op Installatie van updates ongedaan maken.

Updates

Als het goed is heb je nu een lijst met de geïnstalleerde updates voor je neus. Zoek en selecteer de update met het nummer KB4011086 en druk op de knop Verwijderen die je bovenaan de lijst met updates vindt. Controleer ook even of de update niet toevallig twee keer in de lijst staat. Als dat het geval is, verwijder je de update twee maal.

Als het goed is kun je Outlook 2007 nu weer gewoon lekker in het Nederlands gebruiken. Mogelijk moet je Outlook (of je computer) wel nog even opnieuw opstarten.

Update 21-9-2017: Microsoft heeft de update inmiddels vervangen door een update die niet knoeit met de taalinstellingen van Outlook. Het gaat om update KB4011110 die je installeert vanuit het updatemenu van Windows. Je komt hier door vanuit Start te zoeken op Naar updates zoeken, vervolgens druk je op de knop Naar updates zoeken en installeer je de gevonden updates.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Marco
  Posted 25/09/2017 9:41 pm 0Likes

  Kort na het ontstaan van de problemen in Outlook 2007 (ik dacht dat de problemen een andere oorzaak hadden), heb ik Office 2016 geïnstalleerd (had op internet gelezen dat 2007 niet langer door Microsoft ondersteund zou worden). Het oude pakket niet verwijderd. Helaas bleek er in de nieuwe versie ook Zweeds tussen het Nederlands te staan. Beide pakketten daarna verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Helaas nog steeds Zweeds. De update van 2007 is niet meer te vinden / te verwijderen, de nieuwe update niet te installeren. Gebeld met helpdesk Microsoft. Wacht nog steeds op antwoord. Bijzonder vervelend!

  • Arno
   Posted 29/09/2017 8:08 pm 0Likes

   Beste Marco, ik heb het probleem ook gehad bij een vriend van me. Ik heb uiteindelijk een herstelpunt terug gezet van voor de update. Dit heeft het probleem verholpen. Omdat MS de update weggehaald heeft gebeurt het dus niet nog een keer.

 • Heleen
  Posted 22/09/2017 11:52 am 0Likes

  Ik heb de updates (vorige week al) verwijderd (stond er 2 keer in) maar nog steeds is een deel van outlook zweeds. Ik ben zelfs terug gegaan naar een herstelpunt voor de updates maar heeft niets geholpen. Wat nu?

 • Hans van der Made
  Posted 20/09/2017 2:23 pm 0Likes

  Dit lijkt toch een beetje op het tijdelijk uit je voordeur halen van het slot, als dit een beetje stroef loopt. Geef dan ook even aan dat Microsoft er een artikel en update voor heeft:

  https://support.microsoft.com/en-us/help/4011086/descriptionofthesecurityupdateforoutlook2007september12-2017

 • Jan Booden
  Posted 18/09/2017 10:21 pm 0Likes

  Het terugdraaien van de update van Microsoft, om zo van de Zweedse taal af te kom en in Outlook 2007, heeft alleen zin als dan tegelijkertijd de optie “Automatische Updates downloaden” wordt uitgezet. Immers de gewiste update wordt dan vrij snel alsnog weer geïnstalleerd. Risico is dat je dan andere, eventueel belangrijke, updates gaat missen. Het tijdelijk ‘leren leven’ met de Zweedse taal weegt wellicht op tegen die risico’s.

  • Peter
   Posted 19/09/2017 9:00 am 0Likes

   Ik zou daarom bij de instellingen van Windows Update aangeven, dat andere Microsoft-producten niet geupdate hoeven te worden. Vanaf half oktober stopt de support van Office 2007 en kan dit weer teruggezet worden.

  • Heleen
   Posted 22/09/2017 11:55 am 0Likes

   Dit begrijp ik niet. Sinds ik de betreffende updates heb verwijderd (14 september) heb ik die update niet opnieuw gekregen (check steeds de lijst ontvangen uppdates maar daar heeft hij nooit meer bijgestaan). terwijl ik niets heb geblokkeerd. heel raar want van anderen begrijp ik dat ze die update steeds weer kregen. Ik niet. Maar het probleem is ook niet opgelost. Hoewel er minder Zweeds is dan voor het verwijderen van de update zijn bepaalde folders nog steeds zweeds. Ook terug gaan naar een herstelpunt heeft niets uitgehaald. ben ik de enige die dit heeft?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]