Problemen met je (scansnap) scanner? Schoonmaken!

Problemen met je (scansnap) scanner? Schoonmaken!
Gaat het papier niet goed meer door de scanner? Blijft papier vastzitten? Klinkt als een erg wijd openstaande deur, maar toch, maak je scanner dan schoon. Mijn ScanSnap S1300i (nog steeds een aanrader, hoewel Canon onderhand betere reviews krijgt) had me al tot vloeken gebracht door tekens vast te lopen voordat ik verzon dat ik ’m misschien moest schoonmaken.

Elke 1000 scans schoonmaken
In de handleiding (die ik natuurlijk lekker weg had gegooid) staat dat je na 1000 scans al de scanner moet schoonmaken. Pak de online handleiding van jouw scanner er zeker even bij. Het schoonmaken van de ScanSnap S1300i was toch wat complexer dan gedacht.

Het juiste schoonmaakmiddel
Natuurlijk moet je officieel goedgekeurd schoonmaakpakket van de fabrikant gebruiken. Ja. Niet te vinden natuurlijk en duur. Ik dacht dat de schoonmaakvloeistof voor mijn camera lens ook wel zou werken en een microvezel/lintvrij brillendoekje. Geen garanties natuurlijk, maar bij mij werkte dat prima.

Resultaat? Veel beter!
Tien minuutjes werk, en de niet goed meer werkende scanner doet het weer perfect.

Heb je nog geen echte scanner? Het is echt de uitvinding om papierloos werken praktisch te maken. O.a. via Lifehackingshop.nl te kopen.

Dit was meer een tip dan een hack natuurlijk, maar ik denk onder de enorme groep scanner gebruikers op lifehacking.nl zeker mensen waren die ook de handleiding hadden weggegooid en niet hadden gedacht dat je na 1000 scans de scanner al zou moeten schoonmaken (en dat dat zin heeft).

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Erik
  Posted 15/11/2013 12:46 pm 0Likes

  Herkenbaar verhaal, maar wat ik mis is nogal basaal eigenlijk: hoé maak je hem dan schoon? Wat plaatjes of een filmpje zou de post nuttig maken, nu stip je enkel een probleem aan.

  • David Bakker
   Posted 17/11/2013 2:38 pm 0Likes

   Het hoe schoonmaken is zo afhankelijk van de betreffende scanner dat ik daar niks over wil schrijven. Even de specifieke handleiding downloaden van jouw scanner, daar staat het prima in. Mijn tip was hier vooral weet dat het goed is om te doen en dat je niet per-se het dure schoonmaak pakket van de leverancier hoeft te kopen.

 • Henri Koppen
  Posted 15/11/2013 12:21 pm 0Likes

  haha, laat ik nu net die ScanSnap 1300 hebben (zonder i) waarop ik inderdaad al volledig digitaal ben. Handleidingen gooi ik weg onder het mom van download ik wel als ik nodig heb, wat moet ik weten? Of is het vooral logisch verstand? Een goede tip.

  Overigens OCR ik geweldig zodat de PDF’s ook op zoekwoorden te vinden zijn (onder Windows 64 bit nog wel een filter hiervoor installeren anders indexeert ie de inhoud niet).

  Nadeel van Canons (laatste ervaring 2 jaar terug) is dat de software zuigt en dat vind ik dus een plus bij de Fujitsu.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]