Rapunzel 2.0 worden? Dit zijn de beste tips voor gezond haar!

Lang haar, kort haar, blond haar, bruin haar – en dan het liefst elk lokje stralend gezond. Oké, dat lukt niet altijd, maar gelukkig zijn er allerlei manieren om je haar volume te geven en te laten shinen, zonder meteen shampoo van een tientje te hoeven kopen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan gauw door!

Knippen maar!

Aan dode puntjes heb je niks. Het oogt stukken gezonder als je ze afknipt. Dat haar stopt met groeien door dode punten is echter een fabel, maar toch geeft afknippen een frissere look. En dat is wat we willen!

Waarom moet het zo heet?

Heel veel mensen doen dat: heet douchen. Op zich niet erg, maar je haar wordt er helemaal niet zo blij van. Daarom moet je je haar eigenlijk altijd uitspoelen met koud water – ja, óók ‘s winters! – om de hoornlaag te laten sluiten. Je haar wordt daar glanzender én zachter van. Bovendien breekt heet water de haarstrengen af en produceert je hoofdhuid er meer vet door. Dan krijg je dus vet en afgebroken haar, en dat is juist het tegenovergestelde van wat we willen.

Drie keer per week is meer dan genoeg

Oké, we snappen heus dat je graag elke ochtend doucht. En dat mag ook, we houden je niet tegen. Maar eigenlijk zou je dan niet dagelijks je haar met shampoo moeten wassen. Als je je haar te vaak wast, bevat het minder natuurlijke oliën. Daardoor gaat het er juist doffer uitzien. Natuurlijk ligt het een beetje aan je haartype en de tijd van het jaar hoe vaak je het wast, maar zelfs ‘s zomers is het geen goed idee om het elke dag te wassen…

Klinkt gek, bestaat wel: haarmaskers!

Zoals het woord eigenlijk al zegt: een haarmasker is een masker voor je haar. Net als gezichtsmaskers doet zo’n maskertje wonderen. Het zorgt voor een diepe conditioning, waardoor het haar gaat glanzen en het er meteen een stuk gezonder uitziet. Maskers van bijvoorbeeld Gliss Kur Totail Repair zijn daar perfect voor. Als je zo’n masker twee keer per week op je haar aanbrengt, zul je binnen de kortste keren een enorm verschil zien!

Ook lekker: trakteer jezelf eens op een hoofdmassage!

Tell Us What You Think
5Te gek20Leuk4Serieus?7Meh...4Stom

1 Comment

  • Mark
    Posted 17/02/2020 12:44 pm 0Likes

    Goede tips, Ga er gelijk iets mee doen!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]