Trakteer jezelf op een uitgebreide hoofdmassage

Als je druk bent of veel stress ervaart, nemen de spanningen in je nek en hoofd toe. Een hoofdmassage kan dan enorm ontspannend werken! Een massage verbetert daarbij trouwens ook meteen de bloedcirculatie. Mooi meegenomen! Maar hoe pak je dat nou precies aan? Ga lekker zitten, dan leggen wij je graag uit hoe je jezelf in 8 stappen hoofdmassage kunt geven.

Stap 1: Ga er lekker voor zitten

Om te beginnen, is het belangrijk dat je ontspannen (maar wel rechtop!) gaat zitten, bijvoorbeeld op een keukenstoel. Eventueel kun je ook een muziekje opzetten als dat je verder helpt ontspannen. Maak eventueel je haar los en borstel het even door, zodat je straks niet met je vingers in klitten blijft haken. Je kunt eventueel olie gebruiken, maar dat hoeft niet per se.

Stap 2: Fingerspitzengefühl

Oké, de voorbereiding is achter de rug. Het is tijd voor de hoofdmassage! Ga om te beginnen met je handen van voor naar achteren door je haar: van je kruin tot aan de haarlijn in je nek. Je maakt rechte bewegingen, waarbij je je vingertoppen gebruikt om een klein beetje druk te zetten.

Stap 3: Cirkeltjes

Na een paar minuten ga je door met de volgende massagetechniek. Je maakt nu cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen. Je werkt ook nu van voor naar achteren, terwijl je kleine cirkels maakt. Ook nu is het zaak precies de juiste druk te vinden.

Stap 4: Achterstevoren

Bij stap 4 werk je precies andersom: van achteren naar voren. Dat betekent dat je onderaan bij je haarlijn begint en naar je kruin toewerkt. Je begint met de rechte bewegingen van stap 2, daarna ga je door met de hierboven beschreven cirkelvormige bewegingen.

Stap 5: Vergeet de zijkanten niet!

Je hebt je hoofd nu van voor naar achteren en terug gemasseerd. Het is zodoende tijd om de zijkanten wat aandacht te geven! Je begint rechts aan de voorkant van je hoofd. Wederom maak je eerst de rechte bewegingen naar boven en naar beneden, daarna is het tijd voor de cirkelvormige bewegingen. Herhaal vervolgens aan de linkerzijde van je hoofd.

Stap 6: Voer de druk op

Leg je handen op je hoofd, waarbij je je duimen net boven je oren plaatst. Spreid je vingers en zorg ervoor dat ze elkaar net niet raken. Zet een beetje druk en beweeg je handen voren en naar achteren, zonder je vingers te verplaatsen. Je voelt nu je hoofdhuid nu een klein beetje bewegen.

Stap 7: Trekken maar

Pak steeds kleine plukjes haar vast en trek er voorzichtig aan. Draai eventueel een klein beetje rond. Ook bij deze stap voel je je hoofdhuid bewegen. Herhaal op verschillende plekken, totdat je je hele hoofd rond bent gegaan.

Stap 8: Het oor wil ook wat

In de laatste stap geef je je oren en het omliggende gebied nog wat aandacht. Met je vingertoppen maak je eerst achter je oren ronddraaiende bewegingen. Herhaal dit rondom je oren. Eventueel kun je ook je oorlellen nog zacht masseren.

Wat vind je van deze hack?
9Te gek9Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]