Samen online taken beheren met Flow

Flow, momenteel nog in beta, is een relatief nieuwe online task management app. De focus van deze app ligt duidelijk op het simpel samenwerken met andere mensen, door het gebruik van deze online task manager.

De hele interface voelt erg aan alsof het voor een iPad gemaakt is, de iconen lijken op die van typische iOS-apps en de app blijkt ook erg goed te werken op tablets.

Alle gebruikelijke opties zijn aanwezig: taken kunnen worden toegevoegd, bewerkt, als compleet gemarkeerd en opgedeeld in projecten. Ook is het eenvoudig om taken te delegeren naar andere gebruikers.

Screenshot van Flow

Projecten, next actions en einddatums

Bij het toevoegen van een nieuw item kun je ook een project opgeven. Bestaat het project nog niet, wordt het direct aangemaakt. Ook tags (labels), einddatums en natuurlijk de mogelijkheid om direct te delegeren.

Koppel je een deadline aan je task? Dan verschijnt deze op (en na, als je de deadline niet haalt) de bewuste datum in de tab Upcoming. Zo heb je heel snel een overzicht van alle taken waar je echt mee aan de slag moet.

Wil je ook andere taken onder de aandacht brengen, zonder hier een einddatum aan te koppelen, kun je deze simpelweg een vlaggetje geven. Zo verschijnt de taak in het “Flagged” overzicht, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het geven van een ster in GMail.

Taken toevoegen via email

Doorgaand op GMail: taken toevoegen via email is ook een optie, door een mail te sturen naar tasks@getflow.com met instructies in het onderwerp. Geef een project op in blokhaken ([]) en de taak er na, en de taak gaat automatisch het project in. Bijvoorbeeld: [Tijdmachine bouwen] Flux capacitor in DeLorean inbouwen

Net als op Twitter kun je ook tags koppelen door middel van een soort hashtags, bijvoorbeeld: #film om het label “film” te koppelen.

In dezelfde Twitter-stijl kun je ook taken toevoegen door een @ voor de gebruikersnaam van een collaborator

Zit er een deadline op de taak? Begin dan met een “!” en daarna een datum (!1/1/1970) of tijdsaanduiding (!today)]

Sneltoetsen

Natuurlijk zijn er ook enkele sneltoetsen, zoals dat hoort binnen een webapplicatie. Het toevoegen van een taak gaat via de Enter-toets, en een nieuw project met alt+P. Een volledig overzicht van de mogelijke sneltoetsen vind je in de tabel hier onder:

Nieuwe taak Enter
Nieuwe map (projecten kunnen worden opgedeeld in mappen) Alt+F
Nieuw project Alt+P
Nieuwe tag Alt+T
Instellingen ,
Snel zoeken /
Project-tab Alt+1
Tags-tab Alt+2
Contacts-tab Alt+3
Overzicht sneltoetsen ?

Conclusie

Al met al is Flow een mooie webapplicatie voor het beheren van taken, en het delen met je collega’s of vrienden. Taken worden simpel gedeeld, je hebt een aparte tab voor gedelegeerde taken om deze bij te houden en er is een log van meldingen met alle taken die andere mensen hebben gedaan binnen jouw ‘domein’.

Flow is nog graits in de beta, dus meld je nu snel aan voor een beta-account als je het nog wilt proberen voor je moet betalen. Dan kun je zelf beslissen of jij je taken wilt gaan beheren via Flow!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Martijn Engler
  Posted 02/03/2011 1:57 pm 0Likes

  Linda, RTM is natuurlijk ook een prachtig alternatief. Zelf ook jaren pro-account gehad.

  Martijn, er is nog geen officiële iPhone app, maar de webinterface werkt keurig op o.a. iPad. Verder inderdaad nog niet zoveel informatie op de website.

  Vincent, jup – ik gebruik Things zelf ook (en ze moeten wel opschieten met cloud sync wil ik niet gaan switchen naar OmniFocus!) en herken dat

  iMartien, leuk gevonden! 🙂

  – Martijn

 • iMartien
  Posted 02/03/2011 1:49 pm 0Likes

  Ziet er belovend uit… moest ook gelijk aan Things voor Mac denken.

  Voor de grap moet je trouwens een van links naar rechts op de icoontjes klikken op http://getflow.com

 • Vincent
  Posted 02/03/2011 1:45 pm 0Likes

  Als ik zo alleen al het eerste plaatje zie, denk ik gelijk aan GTD-app Things voor de Mac.
  Was mijn eerste GTD-app, maar nu gebruik ik Omnifocus.

  Ook al ga ik Flow wel proberen, misschien kom ik dingen tegen die ik mis in Omnifocus

 • Martijn
  Posted 02/03/2011 1:43 pm 0Likes

  Mogelijk interessant. Website is drama…. helemaal geen info
  Er is dus een iphone app maar verder? alleen een website of ook een pc versie… en android?

 • Linda
  Posted 02/03/2011 11:00 am 0Likes

  ’t klinkt een beetje als ‘Remember the Milk’ (rememberthemilk.com). Gebruik ik al een poosje naar tevredenheid. Taken delen kan, maar doe ik niet. (ik doe alles zelf ;-))

Comments are closed.