Scan verdachte bestanden en links met VirusTotal

We kennen allemaal de gevaren van het internet. Virussen, malware en ander ellende waar je niet op zit te wachten kan nadat je een link of bestand opent al snel een apparaat infiltreren. Gelukkig is er een eenvoudige tool om verdachte bestanden en zelfs links te controleren!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/beveilig-webcam-tips/

Vaak dringen dergelijke gevaren je pc, laptop of zelfs smartphone binnen door zich voor te doen als een bepaald bestand waar je naar op zoek bent. Je opent het bestand of je klikt op een link en plotseling heb je een flink probleem. Dankzij VirusTotal kun je voortaan die bestanden of links gratis laten controleren.

Scan met VirusTotal

Op de website van VirusTotal kun je een link of bestand van maximaal 64MB uploaden, waarna de website een scan uitvoert. VirusTotal haalt het bestand vervolgens door tientallen virusscanners. Het resultaat is een lijst waarbij je precies kunt zien welke scanners hun goedkeuring geven of juist aangeven dat het een onveilig bestand of link is.

Als test gooiden we een zelfgemaakte foto in VirusTotal. Uiteraard was dit een veilig bestand.

Natuurlijk kan deze handige website niet op tegen een eigen antivirus die constant je systeem in de gaten houdt. Het kan echter een handige toevoeging zijn als je bepaalde bestanden of links niet vertrouwt. Je zal merken dat niet alle scanners het altijd met elkaar eens zijn als het om bepaalde bestanden gaat. Zo kan VirusTotal ook een handige tool zijn om te kijken welke diensten up-to-date zijn en nieuwe gevaren kunnen herkennen. Lees ook: Wat zijn de beste virusscanners?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author