Sneller typen in Word (en Outlook)

Als je vaak dezelfde termen, dezelfde zinnen, of dezelfde uitleg intikt, kun je die toevoegen aan de AutoCorrect opties in Word. Je geeft dan een afkorting aan zo’n term, zin of uitleg. Zodra je zo’n afkorting intikt met een spatie erachter, vervangt Word de afkorting door de volledige tekst.

En als je in Outlook instelt dat je Word wilt gebruiken als e-maileditor, gelden diezelfde afkortingen ook daar.

In Word 2007 werkt dat als volgt:
– druk op de grote ronde knop linksboven
– klik op de knop “Opties voor Word” rechtsonderaan
– klik op het woord “Controle” in de linkerkolom
– klik op de knop “AutoCorrectie-opties…” middenboven

Zorg nu dat “Tekst vervangen tijdens typen” is aangevinkt en voeg alle afkortingen en bijbehorende teksten toe.

Zelf gebruik ik voor dit soort afkortingen Type Pilot, zoals ik al eerder beschreef in een ander artikel. Het voordeel van Type Pilot is dat je veel langere teksten kunt opnemen en dat het overal in Windows werkt, niet alleen in Word en Outlook. Maar wanneer je geen extra software mag installeren op je computer, is de AutoCorrect mogelijkheid toch knap handig.

Tell Us What You Think
2Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 31/12/2007 1:15 pm 0Likes

  Dag Johan,

  Als je Lifehacking.nl een beetje volgt zie je dat we allemaal verschillende software gebruiken – en daar dus over schrijven. Sanne is blij met haar Apple, Filips is bezig om van iGTD over the stappen naar Things, Frank werkt graag met online systemen en ik gebruik al jaren en meestal enthousiast Outlook en Word.

  Ik schrijf dus over de software die ik ken en gebruik. Wat mij betreft heeft dat niet met reclame te maken, maar meer met het tips geven over hoe dingen simpeler en sneller kunnen. Voor complete en volledige vergelijkingen tussen verschillende softwarepakketten moet je ergens anders zijn ben ik bang.

  Daarom is de commentaarfunctie trouwens wel heel handig – dan kun jij schrijven dat dit ook in Thunderbird kan (hoewel het handig zou zijn als je dan ook even voor de beginnende Thunderbird-gebruiker uitlegt hoe dan precies). En binnenkort zal iemand anders dat ook wel doen voor The Bat. Etcetera ad infinitum.

  Groeten,
  Taco Oosterkamp

 • Johan
  Posted 31/12/2007 12:33 pm 0Likes

  Het zou iets minder op MS reclame lijken als men hier zou vermelden dat deze mogelijkheden al eerder in hun concurrent (Thunderbird) actief waren….

 • Robbie Veldwijk
  Posted 14/12/2007 4:23 pm 0Likes

  Ja ik zag het tijdens de Lifehacking Academy in Arnhem cool!!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]