Snijplank met opvangbak, zonder extra kosten

Eerder schreven we al een ode aan het stoommandje, over het herkennen van het vieze vaatdoekje en 99 lifehacks voor in-en-om het huis. Deze keer een nieuwe handige lifehack voor in de keuken.

Er zijn allerlei hippe snijplanken op de markt met opvangbakjes voor de gesneden groente of het afval. Handig, maar vaak niet goedkoop. Gelukkig kan het anders.

Heb je een snijplank, een kom en een gootsteen? Leg je snijplank over de rand van de gootsteen, kom eronder en je bent er klaar voor. Handig én goedkoop!

foto-24

Welke lifehacks gebruik jij in je keuken?

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • www.lijstjes.info
  Posted 04/04/2013 7:49 pm 0Likes

  Adem in door je mond tijdens het snijden van uien, geen tranen: lifehacking!

  • Welmoed Verhagen
   Posted 18/05/2013 11:24 pm 0Likes

   Slim! Die ga ik uitproberen!

 • Dynand
  Posted 03/04/2013 4:35 pm 0Likes

  Ik doe het net andersom… Een klein afvalbakje in de gootsteen en de (gesneden en schoongemaakte) groenten op de snijplank laten liggen en van daaraf hop in de pan. Kan die tijdens het snijden alvast warm worden

  • Welmoed Verhagen
   Posted 18/05/2013 11:24 pm 0Likes

   Dat kan ook inderdaad 🙂 Het hangt er net vanaf wat je wilt doen met de groente. Ik wilde ze nog spoelen, maar als ze gelijk de pan in gaan, werkt jouw manier goed!

 • Sandra
  Posted 03/04/2013 3:48 pm 0Likes

  Dat is een handige tip die ik al jaren toepas.

  Mijn lifehacks (als ik ze zo mag noemen):
  leg een (dikke) viltstift in de keukenlade en schrijf daarmee de datum (waarop je het aanbreekt) op pakken melk, yoghurt, potjes appelmoes of pesto, etc. Op deze manier hoef je niet je hersens te breken (oke, lichtelijk overdreven) over hoe lang dat pak melk nu al openstaat en of je het nog kan drinken (je kan ook aan het pak snuffelen LOL).

  Plak op je vriezer/koelkast een lijstje met daarop alles genoteerd wat je de vriezer ingooit. Op deze manier is je wekelijkse boodschappenlijstje snel te maken (je hebt in 1 overzicht wat er nog in je vriezer zit) én je bespaart energie (nodeloos vriezer open doen).

  Sta je regelmatig in de supermarkt en weet je niet meer wat je nu weer moest meenemen? Maak dan een notitieboek in Evernote met daarin alles wat je nodig hebt (ook handig voor je man/vrouw om bij te houden), gebruik de Appie app (ook handig voor andere supermarkten) of stel bij je iPhone een reminder in op locatie (herinnering/details, type adres supermarkt in en je krijgt een “pop up” zodra je op deze locatie bent).

  • Welmoed Verhagen
   Posted 18/05/2013 11:23 pm 0Likes

   Goede tips Sandra, dankjewel!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]