Taken uit Evernote naar je takenmanager met TaskClone

Evernote is voor velen hét geheugen dat plannen, projecten, ideeën, recepten, routebeschrijvingen, contactinfo etcetera  onthoudt. Alleen het werken met taken in Evernote is lastig. Er kan wel wat maar dat vraagt enig ge-doe-het-zelf. TaskClone helpt om Evernote en takenmanagers vlot te laten samenwerken: taken worden uit Evernote naar jouw takenmanager geëxporteerd. Neem allerlei acties op in je notities op en werk in je takenmanager je to do’s verder af. Als bonus: TaskClone kan ook exporteren naar je Google Agenda.

 

TaskClone aan het werk

Op de site van TaskClone koppel je je takenmanager aan TaskClone door het mailadres waarmee je taken naar die takenmanager stuurt in te voeren. Daarna koppel je Evernote aan TaskClone. Je kiest een label van de notities die TaskClone moet verwerken, bijvoorbeeld het label TC. De notities met dat label worden doorzocht op regels met een checkbox ervoor (sneltoets CTRL-Shift-C voor Windows en Cmd-Shift-T voor Mac). Die regels worden taken.
TaskClone kan met ruim 40 takenmanagers werken van de vele takenmanagers die bestaan:
Knipsel
Het hangt af van je takenmanager waar de taak in dit programma terechtkomt. Een Inbox kan handig zijn, zodat je daar vandaag de taak compleet kan maken.
In de enthousiast gemaakte video wordt het stap-voor-stap uitgelegd.

Met het Plus Plan van $11,95 per jaar kun je de syntax van je takenmanager in Evernote gebruiken. Deze gebruikt TaskClone dan weer om de taak op een juiste manier in je takenmanager te zetten.

Notitie naar agenda

Als je na de checkbox het woord “schedule” opneemt, dan gaat de taak ook naar je agenda. Daarbij is “natural language” te gebruiken, zoals Thursday, tomorrow en at “office”. Bijvoorbeeld:

Schedule [lunch with John at “Taco Tuesdays” Friday 12 pm]

De mogelijkheid om taken in je Google Calendar te plaatsen hoort bij Premium pricing plan van $15,95 per jaar.

Taken binnen Evernote verwerken

In de uitgebreide beschrijving van Ruud Heine of Fokke Kooistra is te lezen hoe je met tags en labels Evernote kunt gebruiken als een compleet GTD-systeem. The Secret Weapon geeft in video’s ook heldere uitleg hierover. In de comments bij artikelen over GTD en Evernote zie je dat er liefhebbers en tegenstanders zijn van deze aanpak.
Het eenvoudigst is het om een checkbox voor een taak te zetten en dan met de zoekopdracht de niet afgevinkte taken te zien:

todo:false

De combinatie met een label maakt het zoeken fijnmaziger, zoals:

tag:bellen todo:false

Meer hierover in een blog over de zoeksyntax van Evernote.

Takenmanagers die al met Evernote communiceren

Eerder berichtten we al over SmartTM, een app en sinds kort (nieuw!) een site die notities uit Evernote exporteert in je takenmanager. Aangepaste notities worden ook in Evernote verwerkt.
Nozbe en RememberTheMilk hebben als takenmanager de mogelijkheid herinneringen uit Evernote te importeren.

Conclusie

Wie zijn taken graag buiten Evernote houdt maar de koppeling wil kunnen maken, die kan prima terecht bij TaskClone. Eenmalig koppelen en daarna wordt elke taak met het juiste label en checkboxes geëxporteerd naar je takenmanager. Er zijn alternatieven maar TaskClone is absoluut een bruikbare optie voor $11,95 of $15,95 per jaar.

(Fotocredits: Elephant Job via Shutterstock)
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Mike
    Posted 27/05/2014 1:56 pm 0Likes

    Zendone is ook een takenmanager die op Evernote gebaseerd is. Zij zijn nog volop in ontwikkeling en communiceren erg goed met hun gebruikers. Ik houd Zendone zelf al een tijdje in de gaten, omdat ik verwacht dat ik daarop ga overstappen. Momenteel ben ik bezig mijn TSW opzet van Evernote aan te passen aan de setup van Afterthebook.com.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]