The Irishman gezien? Hier 5 andere topfilms op Netflix

Lukt het je niet effe fatsoenlijk drieënhalf uur stil te zitten om de nieuwe maffiafilm The Irishman tot je te nemen? Hou het dan gewoon bij Marvel-actiefilmpjes en vergeet vooral niet een Spiderman-lunchtrommel aan te schaffen. Kun je het magnum opus van Martin Scorsese wél in zijn totaliteit waarderen? Vermaak je deze decembermaand dan ook met de volgende filmtips!

The Irishman houdt de gemoederen flink bezig. Laagvoorhoofdigen zijn van mening dat de film ‘Te LanG DuUrT’ en snappen niets van het epos waarin Robert De Niro en Joe Pesci voor het eerst sinds Casino (1995) weer bij elkaar komen, ditmaal bijgestaan door een briljante Al Pacino. Wij moesten ook even aan de CGI verjongingskuur wennen, maar we beseffen tegelijkertijd dat deze film het einde betekent van een Hollywoodperiode waarin goed acteerwerk altijd het uitgangspunt was, in plaats van special effects en een drang om overal een trilogie, spin-off dan wel remake van te maken. Deze film had van ons ook zeven uur mogen duren, maar ja: it’s what it is.

Het was bovendien Netflix die de peperdure productie van The Irishman bekostigde. Opvallend, omdat de serie-pusher nou niet bepaald bekendstaat om een indrukwekkend filmaanbod. Echter, wie goed zoekt komt genoeg parels tegen in de ‘flix-archieven. Tijdens ons dagelijkse uurtje Netflixen-in-de-baas-z’n-tijd (13.30-14.30 uur) hebben we daarom onze favoriete Netflix Originals verzameld.

1. The Other Side of the Wind

Een mockumentary uit 2018 onder regie van Orson Welles. Die begon aan dit project in de jaren zeventig, maar maakte de flick nooit af. Netflix pakte de handschoen onlangs op en voltooide de film.

2. Mowgli: Legend of the Jungle

Jungle Book, maar dan voor volwassenen. Vertelt een herkenbaar verhaal over iemand die precies nergens bij hoort. Niet in de geciviliseerde wereld, maar ook niet in het dierenrijk.

3. Beasts of No Nation

Idris Elba en een legertje kindsoldaten. Geen feelgood, wel een klein meesterwerkje dat Netflixers met een geweten wel twee keer laat nadenken voordat ze zelf een kindsoldaat inhuren.

4. Bird Box

Zelf moeten we nog steeds dagelijks niet lachen om alle YouTubers die de Bird Box Challenge deden, maar de afkomst van deze tragische meme is natuurlijk wel het kijken waard. Sandra Bullock + origineel verhaal + prima horror = leuk vermaak voor jong & oud.

5. Bright

Een buddy cop-film met Wil Smit en Joel Edgerton, ondersteund door een productiebudget van 90 miljoen dollar. Nee, dat is geen garantie voor succes, want de kritieken zijn allesbehalve unaniem lovend. Maar hé, het kijkt best lekker weg op die ene avond in het jaar waarop je een tinderdate zover kreeg je koninkrijk te betreden, en voor ons valt het ook niet mee om zo’n lijstje vol te krijgen hè? We hebben het immers nog steeds over het film-arme Netflix.

Lees ook: Met deze tips haal je alles uit je Netflix-abonnement

Wat vind je van deze hack?
8Te gek19Leuk7Serieus?15Meh...31Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • George
    Posted 09/12/2019 9:53 pm 0Likes

    The King en Papillon zijn ook goede films op Netflix en ook King Arthur kijkt goed weg, prima actiefilm!

Comments are closed.