Thymer is online projectmanagement. Simpel.

Iedereen die met projectsoftware werkt of heeft gewerkt weet hoe fragiel het evenwicht is tussen gebruiksvriendelijkheid en de onmogelijke taak om simpele projecten in te voeren en te volgen. Thymer probeert dit probleem nu op te lossen met een overzichtelijk en simpele interface om taken in te voeren, tijd bij te houden en samen te werken met andere teamleden. De applicatie, van Nederlandse bodem!, is op dit moment in private beta.

Als je eenmaal bent ingelogd in Thymer zie je direct een invoerbalk. Hier kun je direct beginnen met het invoeren van je projecttaken. Thymer begrijpt je invoer en kan data, tags, deadlines en tijdsinschattingen ontcijferen als je ze (op een redelijk juiste manier) intypt.

thymer.png

De individuele taken zijn via drag-en-drop aan projecten of tags te koppelen. Thymer werkt met meerdere gebruikers die allemaal in dezelfde interface zien wat er gebeurt rondom hun project. In de blog van Thymer is te lezen dat de applicatie ook invioer accepteert via Twitter en email, voor mij persoonlijk een erg handige extra bij online applicaties. Ik ben erg benieuwd hoe Thymer zich houdt als je voorbij de testfase gaat van een aantal taken invoeren en wegklikken en er echt mee aan de slag gaat voor meerdere projecten. Hopelijk kunnen we hier in de nabije toekomst meer over berichten. Tot die tijd kan je aanraden om je in te schrijven voor de private beta als je op zoek bent naar een snel en intuitief online projectmanagement applicatie.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

20 Comments

 • Alke
  Posted 07/10/2012 9:34 pm 0Likes

  Een andere software voor online project management: GroupCamp Project (http://www.groupcamp.nl). De tool is beschikbaar in het Nederlands en is super simpel te gebruiken.

 • Alex
  Posted 30/03/2011 2:27 pm 0Likes

  gratis alternatief http://www.teamlab.com

 • Jan van der Ploeg
  Posted 14/06/2009 7:09 am 0Likes

  Zo, dat ziet er veelbelovend uit. Ben al langer op zoek naar een praktische no-nonsense online project-taken toepassing. Ik heb een poosje Action Method geprobeerd (www.actionmethod.com). Op zich ook een aanrader. Ik vind alleen de taakoverzichten niet zo praktisch.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 10/06/2009 12:30 pm 0Likes

  @martijn inderdaad, Twitter is op dat moment puur een gateway. Handig, zo’n platform nietwaar? 🙂 De DM’s zijn in principe niet door anderen te lezen en te doorzoeken. Ik zeg “in principe” want er zijn al eens wat veiligheidsissues geweest. Maar de DM’s zijn puur prive tussen de zender en de ontvanger.

 • Martijn
  Posted 10/06/2009 12:27 pm 0Likes

  Okay, dus je gebruikt twitter in dit geval (slechts) als een gateway tussen applicaties… Echter, volgens mij zijn al die direct messages wel door anderen te searchen en te lezen toch?

 • Frank Meeuwsen
  Posted 10/06/2009 10:23 am 0Likes

  @Martijn wat betreft Twitter ben ik niet helemaal met je eens. Je kunt de berichten namelijk als direct message sturen, dus als prive bericht wat verder niemand ziet of leest. Ik gebruik het erg vaak om taken die mij te binnen schieten snel naar Remember The Milk of naar Google Calendar te sturen. Mits ik op dat moment ook een twitterclient open heb staan.

 • Martijn
  Posted 10/06/2009 10:21 am 0Likes

  Ben het eens met Mischa: verschil tussen task en project management is dat je bij task management niet kijkt naar onderlinge afhankelijkheid tussen taken en minder op milstones stuurt. Dit zijn nou juist de zaken die op dit moment nog ontbreken. Heb dit als feedback aan de makers gestuurd. Kreeg (heel netjes) snel en persoonlijk antwoord. Dit soort zaken staan kennelijk wel op de roadmap maar er zijn wel nog andere zaken die meer aandacht krijgen.

  Vroeg ook om RSS en iCal support zodat je taken naar je Google Calendar kan sturen. Allemaal handig, maar het blijft m.i. hiermee wel een taskmanager.

  Overigens ook met Jeffry eens: vul vaak nieuwe tasks ad hoc in, die me onderweg of in een meeting te binnenschieten. Hier gebruik ik nu mijn MSFT telefoon voor die prima synced met Outlook. Denk dus dat een sync app (zoals Google Calendar Sync) zou helpen om via meerdere wegen tasks aan te maken.

  De twitter functionaliteit zie ik slechts als een hype feature. Een task als ‘Mail sturen naar James ivm roadmap item in product xyz’ of ‘Margarine meenemen van de AH’ ziet ik me niet op twitter delen….

 • Mischa Coster
  Posted 09/06/2009 5:36 pm 0Likes

  Ziet er erg leuk en intuïtief uit. Of ik het nou ‘projectmanagement software’ zou noemen weet ik niet, eerder ‘taakmanagement’ denk ik. PM gaat voor mij nog wel iets verder dan enkel taken definiëren en delen, ondanks dat ik in mijn GTD systeem wel ‘projecten’ heb gedefinieerd op basis van een serie taken. Maar in mijn optiek ‘manage’ ik die kleine projecten dan ook niet, ik ‘voer ze uit’. Of iets dergelijks….

  Hoe zien jullie dat?

 • Jeffry van der Goot
  Posted 09/06/2009 3:14 pm 0Likes

  Ben ik de enige die een beetje raar is en een applicatie voor dit soort dingen prefereert boven een website.

  Ik heb liever een extra applicatie in m’n doc dan een tab in m’n browser erbij. En het feit dat ik taken kan toevoegen zonder internetconnectie vind ik ook heel fijn.

  Maar het ziet er wel fresh uit!

 • Harm
  Posted 08/06/2009 10:39 pm 0Likes

  Heheh… THX 😉

 • Angela Wagemaker
  Posted 08/06/2009 2:59 pm 0Likes

  Wat ook een erg goed webbased programma is:
  http://www.aceproject.com/

 • Martijn
  Posted 08/06/2009 2:00 pm 0Likes

  Trialkey gevonden via Twitter (natuurlijk 😉

  Druk op register en gebruik : AGENTGENIUS

 • Joram
  Posted 07/06/2009 11:28 pm 0Likes

  Ziet er goed uit… Ben nog op zoek naar zoiets… Zijn er vergelijkbare (of betere) diensten? Ben erg benieuwd naar ervaringen en suggesties!

 • Marcel
  Posted 07/06/2009 11:00 pm 0Likes

  Ziet er inderdaad erg goed uit! Wel jammer van het vreselijke Hollandse accent …

 • Harm
  Posted 07/06/2009 10:53 pm 0Likes

  Dat ziet er goed uit! Ik kan niet wachten tot ik met de Beta aan de slag kan…

  THX voor de tip Frank.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]