5 tips voor een origineel carnavalsoutfit

Carnaval staat op het punt van losbarsten. En dat betekent dat je je weer in je groene overall of je korte tutuutje kunt hijsen, maar daar is weinig origineels aan. Om je carnaval-voorpret naar grote hoogtes te helpen, is het leuk om over een origineel outfit na te denken. Carnaval kan stiekem méér zijn dan alleen zuipen (al is dat natuurlijk wel waar het voor de meerderheid om draait…)

Inspiratie is key

Natuurlijk begin je met het opdoen van wat inspiratie. Stel jezelf bijvoorbeeld wat vragen om erachter te komen wat voor soort outfits je leuk vindt. Vind je het belangrijk dat je outfit grappig is? Levensecht? Of fantasievol? Ga bijvoorbeeld als je favoriete personage uit een fantasyfilm of maak een menselijke versie van jouw lievelingsdier. Goede online inspiratiebronnen kunnen zijn: Pinterest, Instagram of Tiktok.

dog costume GIF

DIY carnavalsoutfit

Veel onderdelen van je outfit kun je misschien zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een cape die je uit een deken kunt maken, horens van aluminiumfolie en hete lijm, of een fluffy staart van wol. Als je eenmaal bedacht hebt wat je worden wilt, kun je tutorials opzoeken voor elk onderdeel van je outfit.

unwind classic film GIF by Warner Archive

Gebruik wat je hebt

Je hoeft geen bakken met geld uit te geven voor je carnavalsoutfit. Als je gewoon eens in je kledingkast en de verkleedkist op zolder duikt, kom je vast wat items tegen waar je een outfit van kunt maken. In zulke gevallen kan een extra ‘prop’ je outfit helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een hoge hoed en stok, of een pakje kaarten waarmee je een truc kunt doen. Zorg in ieder geval dat je iets hebt dat de aandacht trekt als de rest van je outfit redelijk basic is.

Ga naar de kringloop

De kringloopwinkel heeft vaak bijzondere kleding voor een prikkie. Begin dus op tijd met het doorspitten van de kledingrekken daar. Heb je een bijzonder item gevonden? Dan kun je altijd je hele outfit daar omheen plannen.

i love him ryan lewis GIF

Test je carnavalsoutfit

Is je outfit bijna compleet? Test hem dan een keer in de woonkamer uit. Trek alles aan en oefen, als je dat erbij doet, ook je schmink een keer. Zo weet je wat er nog mist, wat er fout gaat bij het schminken en of je tevreden bent met hoe je eruit ziet.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk1Serieus?2Meh...11Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]