Waardevolle spullen mee op vakantie? Doe dat veilig!

Een gestolen paspoort of portemonnee kan je vakantie volledig ruïneren. Het geeft daarnaast een hoop gedoe met de politie en je verzekering. Met andere woorden: je wilt je waardevolle spullen graag VEILIG meenemen op vakantie. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Neem niet meer mee dan je nodig hebt

Houd deze tip in gedachten bij het pakken van je koffer: neem niet meer mee dan je nodig hebt. Ga je al die dure sieraden echt dragen? Heb je die spiegelreflexcamera echt nodig of volstaat de camera op je telefoon? Neem sowieso niet al te veel contant geld mee. Op de plaats van bestemming heb je heus wel een geldautomaat. Deze tip is natuurlijk ook van toepassing als je er een dagje op uit trekt. Neem ook dan niet meer mee dan je wilt verliezen! Laat wat geld, die creditcard en je paspoort gewoon op je kamer.

Gebruik de kluis op je kamer

We zeiden het net al: laat alles wat je niet nodig hebt achter op je hotelkamer. Vaak heeft zo’n kamer bovendien een kluis. Die biedt weliswaar geen volledige garantie dat je waardevolle spullen ook echt veilig blijven, maar het is altijd nog beter dan alles met je meezeulen als je naar het strand gaat. Bovenstaande geldt natuurlijk dubbel en dwars voor je paspoort. Er zijn echt maar heel weinig bestemmingen waar je deze continu bij je moet hebben.

Zoek verstopplekken

Geen (vertrouwen in die) kluis op je kamer? In dat geval is het zaak om zelf een verstopplek te creëren! Vermijd daarbij de meest voor de hand liggende plaatsen. Wees creatief en verberg je waardevolle spullen bijvoorbeeld in een doosje tampons. Of stop je paspoort bijvoorbeeld in een dvd-hoesje.

Wees geen makkelijk doelwit

De meeste diefstallen vinden plaats omdat je simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent. Er zijn echter wel een paar dingen die je kunt doen om jezelf een lastiger doelwit te maken. Loop bijvoorbeeld niet te koop met je waardevolle spullen en laat ze ook niet achter in de gemeenschappelijke ruimte van je hostel. Een tas die gemakkelijk van je schouder getrokken kan worden of een portemonnee in je broekzak zijn ook slechte ideeën.

Houd je spullen bij je

Tijdens het reizen zelf (dus bijvoorbeeld op het vliegveld of in de bus) hou je je waardevolle spullen natuurlijk wel bij je. Verlies je koffer niet uit het oog, stop je laptop in je (beveiligde!) rugzak en koop een nektasje voor de allerbelangrijkste items.

Sluit een reisverzekering af

Het is natuurlijk hoe dan ook verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Kijk daarbij ook goed naar de clausules over gestolen voorwerpen. Het is toch fijn als je (een gedeelte van) de aankoopwaarde terugkrijgt als je onverhoopt toch beroofd wordt.

Goedkoop op vakantie? Lees hier hoe je dat regelt!

Tell Us What You Think
9Te gek9Leuk9Serieus?10Meh...10Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]